FC Slovan Liberec | Osmifinále MOL Cupu: Slovan hostí Sigmu Olomouc
Menu Další Zavřít Zavřít
24.11.2022

Osmifinále MOL Cupu: Slovan hostí Sigmu Olomouc

Tomáš Honzejk
Liberec - Po dvoutýdenní pauze čeká hráče poslední mistrovské utkání tohoto roku. Svěřenci Luboše Kozla přivítají na stadionu U Nisy Sigmu Olomouc vedenou Václavem Jílkem. Komu pauza prospěje více a kdo se bude po konci utkání radovat z postupu do čtvrtfinále domácího poháru? Utkání se odehraje v sobotu 26. 11. od 15 hodin. Permanentní vstupenky jsou platné na toto pohárové utkání. Přijďte hráče podpořit přímo na stadion!

Online prodej vstupenek

SK Sigma Olomouc

Vítěz domácího poháru ze sezony 2011/2012 se v letošním ročníku představil zatím ve dvou utkáních. V rámci druhého kola MOL Cupu zavítal na hřiště celku SK Uničov hrajícího MSFL, tedy třetí nejvyšší soutěž a Jílkova družina nebyla daleko od vyřazení. Domácí šli do vedení po půlhodině hry, na začátku druhého poločasu srovnal skóre Mojmír Chytil, ale v 62. minutě se Uničov dostal opět do jednobrankového vedení. Deset minut před koncem si však Koutný vstřelil vlastní gól a dva přesné zásahy Mojmíra Chytila v prodloužení znamenaly postup Olomouce do další fáze poháru.

Tou bylo třetí kolo, ve kterém Hanáci zavítali do středních Čech. Konkrétně do Záp, kde se hraje také třetí nejvyšší soutěž. Celek SK Zápy hraje ČFL ve skupině B. Na malém hřišti si olomoučtí dlouho nevěděli rady se zahuštěným prostorem a ve 35. minutě dokonce prohrávali, když se po rohovém kopu prosadil hlavou domácí Duben. O pět minut později ale srovnal na 1:1 Jan Vodháněl. Na začátku druhé půle se prosadil Zmrzlý a v 69. minutě zlomil definitivně odpor domácích znovu Vodháněl. Sigma Olomouc tak zvítězila 3:1 a postoupila v poháru dále.

Svěřenci trenéra Jílka tedy mají zatím v poháru na kontě sedm branek, z toho jednu vlastní. Nejlepším střelcem je se třemi přesnými zásahy Mojmír Chytil, pro kterého to na stadionu U Nisy bude nejspíše derniéra v olomouckém dresu. Na veřejnost totiž prosakují informace, že mladý útočník je blízko přestupu do pražské Slavie. Dva góly má na kontě Jan Vodháněl a jednu přesnou trefu Ondřej Zmrzlý.

FC Slovan Liberec

Svěřenci trenéra Kozla zavítali ve druhém kole MOL Cupu na hřiště divizních Rokycan. Jak už bylo mnohokrát zmíněno, díky skvělé propagaci domácího celku zajímalo toto utkání prakticky celou republiku. Slovan v zápase nic nepodcenil, potvrdil roli favorita a po dvou brankách kapitána Gebre Selassieho a přesných trefách Fukaly, Varfolomejeva a Rabušice si připsal pohodlné vítězství 5:1.

V další fázi poháru byl Slovanu vylosován za soupeře FK Frýdek-Místek. Tým z rodiště Michala Fukaly, který je rovněž odchovancem tohoto klubu, brázdí vody MSFL, tedy třetí nejvyšší soutěže, jak již bylo zmíněno výše. Ani v tomto utkání neměl náš klub výraznější problémy a zvítězil 6:0, což je mimochodem nejvyšší pohárová výhra v historii Slovanu. Přesnými trefami se pod ni podepsali postupně Matyáš Kozák, dvakrát Imad Rondić, Denis Višinský, Maksym Talovjerov a Ivan Varfolomejev.

Přijďte hráče podpořit v posledním mistrovském utkání v kalendářním roce 2022 a pomoct jim za postupem do osmnáctého čtvrtfinále poháru! Permanentní vstupenky pro letošní sezonu platí také na toto pohárové utkání! Pokud se na stadion nedostanete, můžete utkání sledovat v živém přenosu zde.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte v postup Slovanu do čtvrtfinále MOL Cupu? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Fintex
Mediální partneři
rtm plus Rengl