FC Slovan Liberec | Po výborném vstupu do sezony hraje béčko opět doma, v neděli se Zbuzany
Menu Další Zavřít Zavřít
19.03.2022

Po výborném vstupu do sezony hraje béčko opět doma, v neděli se Zbuzany

Ondřej Marko
Liberec - V rámci 17. kola ČFL se utkáme se Zbuzany. Náš rezervní tým vstoupil do druhé části sezony výtečně, porazil Velvary jednoznačným výsledkem 4:0. Zato našeho soupeře ligová premiéra teprve čeká. Oplatí náš B-tým porážku našeho áčka v MOL Cupu od Zbuzan? Utkání se hraje v neděli od 10:15 (UMT Sokol Doubí).

FK Zbuzany 1953

Klub z obce blízko Prahy na svůj vstup do jarní fáze České fotbalové soutěže stále čeká. Utkání se Sokolem Živanice totiž bylo odloženo kvůli nezpůsobilosti hrací ploše.

Zbuzany se tak se ztrátou jednoho duelu nachází na 13. příčce. S 18 body mají rezervu šesti bodů na sestupovou poslední pozici. V případě vítězství se však mohou vyšvihnout hned na dělenou osmou pozici, a to kvůli mimořádné vyrovnanosti letošního ligového ročníku.

Fanouškům Slovanu jsou Zbuzany patrně dobře známy, a to kvůli překvapivému vyřazení v MOL Cupu. Náš tým totiž porazily již ve druhém kole soutěže na konci srpna. O moc delší však jejich pouť turnajem nebyla, v dalším kole je totiž vyřadilo Slovácko. Ovšem je nutné dodat, že stejně těsným výsledkem (1:2).

FC Slovan Liberec

To naše rezerva už stihla odehrát jedno utkání v druhé půlce sezony. Po dlouhé zimní pauze jsme totiž jednoznačně přehráli Velvary výsledkem 4:0. Zajímavé je, že tři branky padly v rozmezí 72. a 79. minuty. Dvakrát se trefil Denis Alijagič, skóroval také David Horňáček a Michal Faško.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Už zkraje utkání jsme dali Alijagičem brzy gól, branka nás ale paradoxně neuklidnila. Soupeř začal vystrkovat růžky, nebezpečný byl po celé utkání a zejména ze standardních situací, které měl velmi dobře propracované. Dvakrát jsme to přežili víceméně se štěstím, ale herně jsme byli v půli lepší a na balonu strávili větší porci času. Hru jsme ovládali. O skóre rozhodla závěrečná pasáž, kdy jsme vstřelili tři slepené branky. Tím je výsledek jednoznačný, za výhru jsme velmi rádi a doufáme, že nás to nakopne v úvodu jara tak, abychom přístup, výkon i výsledek zopakovali v dalším domácím utkání se Zbuzany,“ okomentoval utkání trenér Petr Myslivec.

Po zisku všech bodů se tak náš B-tým odlepil z předposledního místa tabulky. Nyní se nacházíme na 11. pozici, nicméně vzhledem k velké vyrovnanosti ligy se může do konce ještě leccos změnit. Na sestupovou pozici máme aktuálně sedmibodový náskok. V případě vítězství se můžeme nejdále posunout až na osmou příčku.

Tento duel se odehraje opět v neděli od 10:15 (UMT Sokol Doubí).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Eurovia
Mediální partneři
Hitrádio Contact Radio Blaník Liberec