FC Slovan Liberec | Podruhé v řadě ven. Juniorka míří na hřiště Slavie
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2018

Podruhé v řadě ven. Juniorka míří na hřiště Slavie

Redakce
Liberec - Před týdnem se naše juniorka představila na hřišti Příbrami a také tuto neděli se představí na venkovní půdě. Tentokrát míří do hlavního města, kde změří síly s pražskou Slavií. Podaří se našim mladíkům udržet pozici v elitní šestce?

Na hraně šestky

Také v této sezoně probíhá Juniorská liga systémem, kdy nejprve moravské a české celky odehrají své základní skupiny a následně si to ti nejlepší v nadstavbě rozdají o titul. Z české části postoupí do mistrovské nadstavby přesně šest mužstev a právě poslední postupová příčka v tuto chvíli patří Slovanu.

Díky dvěma výhrám, dvěma porážkám a jedné remíze má v tuto chvíli náš tým na kontě sedm bodů, ovšem třeba sedmí Bohemians jsou horší pouze o skóre. Tabulka je ale extrémně vyrovnaná z obou stran, vždyť první Teplice mají pouze o čtyři body více. Každý zisk či zaváhání je tak v této chvíli znát.

Slavia? Tři prohry v řadě

Sešívaní v této sezoně zažívají velmi slabý rozjezd. Z dosavadních pěti zápasů vybojovali pouhé tři body, když ve druhém kole porazili Viktorii Plzeň 3:2. Zbylé čtyři zápasy ale nezvládli, postupně podlehli Spartě, Mladé Boleslavi, Příbrami i Hradci Králové.

Matematika je tak neúprosná. Tři body znamenají předposlední, tedy jedenáctou, příčku v tabulce. Horší jsou pouze České Budějovice, v jejichž neprospěch hovoří skóre. V případě výhry se však Slavia může dotáhnout klidně až na osmou Příbram, o motivaci tedy má postaráno.

Bilance ve prospěch Slavie

Vzájemné souboje v Juniorské lize se zatím lépe vedly Slavii. Sešívaní z dvanácti zápasů šestkrát zvítězili, dva duely skončily remízou a čtyřikrát se radoval Slovan. Naposledy v minulé sezoně triumfovali Pražané 4:2.

Podaří se Slovanu tentokrát zvítězit? Výkop je naplánován na nedělních 11 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec SK Slavia Praha
12 ZÁPASY 12
4 VÝHRY 6
2 REMÍZY 2
22 VSTŘELENÉ GÓLY 28

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 4:2 (1:0)

Branky: 36. Lauricella, 66. Badocha, 72. a 86. Nabijev - 67. Gembický, 70. Blažek.

Rozhodčí: Ginzel - Ratajová, Pečenka.

ŽK: 24. Nabijev, 31. Bjeloš, 49. Badocha - 29. Blažek, 86. Dvořák.

Slavia: Otáhal – Drozda, Schnürer (90. Skarda), Stropek, Nabijev, Vejvar, M. Lauricella (76. Stehno), Badocha (88. A. Lauricella), Havrda (80. Kovařík), Bjeloš, Bucha (K).

Slovan: Hladký - Ulbrich (70. Petr), Blažek (K), Malinský, Písačka, Baláž, Heppner, Kazda, Dvořák, Michalec, Gembický.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh DPMLJ
Mediální partneři
Náš region Hattrick