FC Slovan Liberec | Poslední zápas sezóny je tu! Slovan v pátek vyzve Hradec
Menu Další Zavřít Zavřít
25.05.2023

Poslední zápas sezóny je tu! Slovan v pátek vyzve Hradec

Adam Žatečka
Liberec - Sezóna se nachýlila ke svému konci. Díky nedělní výhře 4:0 jsme velice blízko k vítězství ve Skupině o umístění. Podaří se nám uhájit vedení a získat tak finanční prémii a automatický postup do 3. kola MOL Cupu? Přesvědčit se o tom budete mít šanci v pátek od 18:00, když dorazíte na stadion U Nisy.

Online prodej vstupenek

FC Hradec Králové

První finálový zápas ve Skupině o umístění dopadl pro náš tým výborně. Stejně jako v předchozích dvou ligových utkáních jsme votroky porazili. Rozhodnuto bylo už v první půli, díky skvělému vstupu a brankám Olantunjiho a Frýdka. Dařilo se i Pourzitidisovi, který krátce před koncem dal svůj první ligový gól.

Nejlepším střelcem Hradce je Daniel Vašulín se sedmi přesnými trefami. Nejvíce asistencí (4) mají Vojtěch Smrž a Filip Kubala. Nejčastěji chytá Reichl, který má i nejvíce vychytaných nul, konkrétně 6. V minulém zápase ale chytal Patrik Vízek.

FC Slovan Liberec

Ve Skupině o umístění hraje náš tým o prémii ve výši jednoho milionu korun a zároveň o nasazení do třetího kola MOL Cupu. Díky již zmiňované výhře 4:0 jsme tomu velice blízko. Oproti umístění z minulého roku si tak můžeme polepšit. V případě, že by náš soupeř dokázal v Liberci vyhrát o čtyři branky, šlo by se do prodloužení. To by probíhalo stylem 2x 15 minut, pokud by ani poté nebyl nalezen vítěz, následoval by penaltový rozstřel.

V minulém zápase si pozici nejlepšího střelce pojistil Victor Olatunji, když přidal už svou osmou branku. Lídrem v asistencích je Christian Frýdek, který má zároveň i nejvíce bodů, a to 10 (5 asistencí a 5 gólů). Nejvíce čistých kont má Olivier Vliegen, v sezóně vychytal 5 nul. V nadstavbové části ale zatím nastupoval Hugo Jan Bačkovský, který už má tři čisté štíty, z toho dva z vyřazovací části.

Vzájemná bilance vyznívá o dost lépe pro liberecké mužstvo. Z posledních deseti vzájemných ligových zápasů jsme remizovali dvakrát a ani jednou neprohráli. Hradec Králové navíc vyhrál na libereckém stadionu naposledy v květnu roku 1994.

Nenechte si ujít poslední duel končící sezony, přijďte podpořit naše hráče a poděkovat jim za odvedenou práci. Zápas se hraje netradičně už v pátek od 18:00.

Vsaďte si u Tipsportu!

Uhájí Slovan náskok a vyhraje Skupinu o umístění? Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Pepsi
Mediální partneři
Hattrick rtm plus