FC Slovan Liberec | Před reprezentační pauzou těžký soupeř, k Nise přijede v neděli Slavia!
Menu Další Zavřít Zavřít
05.10.2023

Před reprezentační pauzou těžký soupeř, k Nise přijede v neděli Slavia!

Šimon Knopp
Liberec - Na stadionu U Nisy probíhají přípravy na jedenácté kolo české nejvyšší soutěže, po němž bude následovat reprezentační přestávka. Do Liberce přijede atraktivní soupeř v podobě Slavie Praha a fanoušci se mohou těšit na bohatý doprovodný program v rámci ligového Víkendu otců. Podaří se Slovanu obrat svého soupeře o body jako při posledních dvou zápasech Slavie v Liberci? Výkop je naplánován v neděli od 18 hodin.
Online prodej vstupenek

SK Slavia Praha - těsné výsledky a ztráta proti Teplicím

Slavii patří v tabulce druhá příčka za hlavním rivalem, Spartou, na kterého ztrácí dva body. V letošní sezoně platí, že pražský tým není v lize tolik suverénní, jak bývalo zvykem. Mnoho utkání vyhrál rozdílem jedné branky, a přestože se může spolehnout na nejlepší obranu v lize (5 inkasovaných branek), ofenzivním hráčům se zatím nedaří nalézt ideální střeleckou formu. Sedmnáct branek na první pohled působí velmi dobře, ale když odečteme tři trefy proti Budějovicím a pět gólů Karviné, na ostatní zápasy tolik branek nezbývá...

V posledních pěti utkáních navíc svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského vyhráli jenom dvakrát. Remizovali venku proti Jablonci 1:1, následně porazili Karvinou (5:1) a Pardubice (1:0). Poté si z derby odvezli „pouze“ bod, když inkasovali z penalty v poslední minutě nastavení. V minulém kole nedokázali vyzrát na Teplice a remizovali 0:0.

Z pohledu statistik nasbírali nejvíce kanadských bodů Mojmír Chytil (3+1) a Václav Jurečka (3+1). V asistencích a přihrávkách do šance je na tom nejlépe Lukáš Provod (2 resp. 4). Slavie se může opřít o kvalitní brankářské duo, Ondřej Kolář udržel 3 čistá konta a Aleš Mandous 2. Pro utkání s Libercem nebude k dispozici Jan Bořil, který si odpykává trest za červenou kartu. Je pravděpodobné, že budou chybět i dlouhodobě zranění - Hromada, Pech, Sinyan a Ševčík.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy najdete v tomto článku.

FC Slovan Liberec - pětizápasová šňůra bez výhry

Libereckým fotbalistům se v posledních utkáních příliš nedaří. Z posledních pěti zápasů ani jednou nevyhráli, a to se podepsalo i na situaci v tabulce. Slovanu patří jedenáctá příčka s deseti body a na šestou Mladou Boleslav ztrácí již sedm bodů.

Po porážkách se Sigmou (0:2), Spartou (0:2) a remízách proti Jablonci (1:1) a Teplicím (3:3), se svěřencům trenéra Luboše Kozla poslední kolo vůbec nepovedlo. Ve venkovním prostředí proti Karviné rychle inkasovali, a i přes snahu dotáhnout výsledek, nakonec prohráli jednoznačně 2:5. Na střeleckou listinu v modrobílém dresu se zapsal Mikula a Tupta.

Při posledním vzájemné utkání mezi Libercem a Slavií se oba celky rozešly nerozhodně 2:2. Za Slovan se trefil ve 27. minutě Červ, ale pražský celek dokázal utkání otočit, když se prosadili Olayinka a z penalty van Buren. Bod pro Slovan vystřelil až v 90+5. minutě Olatunji.

O pozici nejlepšího ligového střelce se v libereckém dresu dělí trojice hráčů, a to sice Mohamed Doumbia, Lukáš Červ a Ľubomír Tupta (všichni se dvěma góly). Rovněž u asistencí je situace vyrovnaná, po dvou nasbíral Tupta a Mikula. Pro nadcházející utkání se Slavií by mohl mít trenér Kozel k dispozici kompletní mužstvo, kromě dlouhodobě zraněného Plechatého a hostující Prebsla a Horského, kteří proti svému mateřskému týmu nebudou moct nastoupit.

Buďte na nedělní zápas připraveni a nezapomeňte si stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které v den zápasu naleznete online bulletin. Rovněž se můžete těšit na bohatou fanzonu, která v době mezi 16:00-17:30 nabídne například dětské atrakce s McDonald’s, soutěž s pivovarem Svijany či autogramiádu fotbalistů Slovanu. Kompletní program naleznete zde.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan zaskočí favorita a bude bodovat? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum ZOO Liberec
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec