FC Slovan Liberec | Škoda, že neuznali ten druhý gól, mrzí navrátilce do sestavy Fukalu
Menu Další Zavřít Zavřít
15.04.2023

Škoda, že neuznali ten druhý gól, mrzí navrátilce do sestavy Fukalu

Adam Žatečka
Jablonec/Liberec - Michal Fukala se objevil v základní sestavě poprvé od jedenáctého února. Odehrál 76 minut, pak ho vystřídal Dominik Preisler. Michal vstřelil svou první ligovou branku a byla výstavní. Avšak po zhlédnutí videa byla branka rozhodčím odvolána. I tak se otázkám ohledně toho nevyhnul.

Co bys řekl k utkání?

Myslím, že kdyby uznali ten gól na 2:0, dotáhli bychom to do vítězného konce. Je to škoda, tři body z venku, ještě k tomu z derby s Jabloncem by nám hodně pomohly. I tak je to venkovní bod a ten bereme.

Jak jsi viděl tu situaci před tvým neuznaným gólem?

Ten souboj přede mnou jsem ani neviděl, takže jsem se běžel radovat. Pak mi kluci říkali, že tam byl nějaký souboj. Když jsem to viděl teď po zápase, tak si myslím, že to faul nebyl. Victor je vysoký, jde do toho souboje, tak jak musí. Bohužel se rozhodčí rozhodl pro faul. Myslím, že jinak bychom to už dohráli. Bohužel takhle to soupeře nakoplo.

Je to pro tebe i tak povzbuzující, že ses takhle trefil?

Byl by to můj první ligový gól. Já jsem hlavně rád, že jsem se do toho po tom zranění zase dostal. Radši bych bral tři body než gól. Bohužel nakonec nevyšlo ani jedno.

Co sis říkal po tom, co ten gól odvolali?

Nejdříve mě to mrzelo, protože už jsem poslal rodičům pusu do kamery. Ráno jsem jim říkal, že bych chtěl dát první ligový gól, a ještě v derby, měl to být gól pro ně. Pak jsem hlavně chtěl, ať to dohrajeme do vítězného konce.

Měl jsi i černé myšlenky po tvém zranění na začátku jara? Bojuješ i o své druhé Euro.

Dost mě to mrzelo, měl jsem dobrou přípravu, odehrál jsem všechno. Z prvních dvou zápasů na jaře jsme měli čtyři body, byl jsem ve formě, cítil jsem se dobře. Pak jsem z toho vypadl a dával jsem se měsíc a půl do kupy. Na Euro samozřejmě myslím, ale teď se soustředím na to, ať hrajeme tu prostřední skupiny a ať se nám daří. Co bude pak, bude jen bonus, dělám vše proto abych tam jel.

Co u té inkasované branky bylo špatně?

V té době už jsem byl na lavičce, viděl jsem to špatně. Jovovič si to zaseknul, pak přišel nějaký centr na zadní tyč. Tam už je to vždy o štěstí, jestli tam bude náš hráč, nebo jejich. Byli jsme nedůslední.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas FITING SERVIS
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls