FC Slovan Liberec | Slovan čeká souboj o další ligové body v daleké Karviné
Menu Další Zavřít Zavřít
19.11.2021

Slovan čeká souboj o další ligové body v daleké Karviné

Tomáš Honzejk
Liberec - Po reprezentační přestávce se opět roztáčejí kola ligového fotbalu. V tom patnáctém čeká naše hráče dlouhá cesta do Slezska, konkrétně do Karviné. Svěřenci Luboše Kozla budou chtít i po pauze potvrdit formu z minulých zápasů, kdy si připsali tři výhry v řadě. Povede se jim zvítězit i počtvrté? Zápas startuje v neděli 21. 11. od 15 hodin.

MFK Karviná - pouze pět bodů ve dvanácti zápasech

Slezané se zatím v sezóně trápí. Ve dvanácti zápasech, které zatím odehráli, získali pouhých pět bodů a momentálně jim v ligové tabulce patří předposlední příčka o skóre před Teplicemi. Mají však k dobru dvě odložená utkání, která se neuskutečnila z důvodu nákazy Covid-19 v jejich týmu. Jedná se o domácí zápas s Ostravou a venkovní utkání v Ďolíčku proti pražským Bohemians.

Jeden z pěti bodů získali svěřenci Bohumila Páníka v posledním ligovém utkání, kdy po karanténě hostili doma silné Slovácko a možná trochu překvapivě dokázali remizovat 2:2. O branky se postarali Michal Papadopulos a Marco Túlio. Karviná je zároveň posledním týmem, který v tomto ligovém ročníku čeká na vítězství. Všech pět bodů totiž získala za remízy, a to proti již zmiňovanému Slovácku (2:2), Teplicím (1:1), Slavii (3:3), Hradci Králové (1:1) a Pardubicím (2:2). Pouze zápas s Pardubicemi hráli Slezané venku. Ostatní čtyři remízy si připsali v domácím prostředí.

Zelenobílí se utkali se Slováckem také v reprezentační přestávce, a to v rámci MOL Cupu. Pokud by se jednalo o ligové utkání, tak i v tomto případě by uhráli svěřenci trenéra Páníka remízu, tentokrát 1:1. Za Slovácko navíc vyrovnával Václav Jurečka až v 93. minutě. Jelikož se ale jednalo o pohárový zápas, šlo se do prodloužení. V tom už mělo navrch Slovácko, které bylo psychicky nahoře po vyrovnání v nastavení. V rozmezí čtyř minut se dvakrát prosadil útočník Rigino Cicilia, z toho jednou z penalty, a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Jak již bylo zmíněno výše, Karviná se momentálně nachází na předposledním, tedy 15. místě ligové tabulky, když získala pět bodů za stejný počet remíz. Zároveň si ještě nepřipsala žádnou výhru a sedmkrát odcházeli její hráči ze hřiště poraženi. Jednoznačně nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi přesnými zásahy Michal Papadopulos. Ostatní spoluhráči mají na kontě maximálně jednu branku. Dvě přesné přihrávky zapsali Brazilec Eduardo Santos a Kristi Qose z Albánie. Druhý jmenovaný ale nebude pro utkání se Slovanem k dispozici, jelikož proti Slovácku dostal čtvrtou žlutou kartu v sezóně a čeká ho povinná pauza. V bráně se pak střídají zkušenosti v podobě Petra Bolka s dravým mládím, které reprezentuje Vladimír Neuman.

FC Slovan Liberec - tři výhry v řadě a posun tabulkou výše

To Slovan má momentálně naštěstí opačné starosti. V posledních třech ligových zápasech získal všech devět bodů za domácí výhru nad Olomoucí (2:0) a dvě "last minute" výhry 2:1. O jednu se postaral v nastaveném čase v Teplicích Imad Rondić a o tu druhou před reprezentační přestávkou Ľubomír Tupta, který rozhodl v posledních minutách domácí utkání proti Bohemians 1905.

Trenér Kozel postrádal v reprezentační přestávce trojici svých svěřenců. Jednalo se o útočníka Júsufa Hilála hájícího barvy Bahrajnu a obránce Michala Fukalu, který nastoupil do obou zápasů lvíčat, s Martinem Koscelníkem reprezentujícím Slovensko. Poslední jmenovaný navíc nebude trenérovi k dispozici ani pro utkání v Karviné, jelikož si bude odpykávat trest za čtyři žluté karty v sezóně.

Náš modrobílý klub pomalu, ale jistě stoupá tabulkou do vyšších pater. Momentálně se nachází na desáté pozici se ziskem 17 bodů za pět výher, dvě remízy a sedm porážek při negativním skóre 13:20. Na jedenáctý Zlín má Slovan náskok tří bodů, na šestý Hradec Králové, který uzavírá elitní skupinu o titul, ale už ztrácí pouhé tři body.

Nejlepším střelcem Slovanu je se třemi přesnými zásahy slovenský ´šutér´ Ľubomír Tupta. Dva přesné zásahy pak zaznamenali Júsuf Hilál a Imad Rondić. Se stejným počtem gólových asistencí (2) se dělí o první příčku opět bahrajnský útočník Júsuf Hilál a kapitán Jan Mikula. V bráně zatím odchytal všech čtrnáct ligových utkání Milan Knobloch, ve kterých dokázal dvakrát udržet čisté konto.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Náš region rtm plus