FC Slovan Liberec | Slovan se po reprezentační přestávce vydá na hřiště Baníku
Menu Další Zavřít Zavřít
31.03.2023

Slovan se po reprezentační přestávce vydá na hřiště Baníku

Šimon Knopp
Liberec - Po krátké přestávce se nám znovu vrací liga. Ve 25. kole nejvyšší české soutěže fotbalisté Liberce vyrazí bojovat o body do Ostravy. Oba celky dělí v tabulce pouhé dva body a poslední dva vzájemné zápasy Slovanu a Baníku skončily nerozhodně. O vítězi se rozhodne v sobotu od 16 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích. Pokud chcete podpořit naše fotbalisty přímo na stadionu klikněte zde a a přečtěte si informace k distribuci vstupenek.

FC Baník Ostrava - zklamání z výsledků

U fanoušků ostravského celku je citelné velké zklamání z probíhajícího ligového ročníku. V minulé sezoně Baník totiž skončil na 5. místě a očekával se znovu boj o přední příčky. Ovšem to se zatím neděje, ba naopak. Ostravě patří v tabulce až 13. pozice a se ziskem 25 bodů bojuje o to, aby neskončila ve skupině o udržení.

Aktuálním trenérem ostravského celku je Pavel Hapal, který nahradil v říjnu Pavla Vrbu. Ale ani on není v ideální pozici, protože jeho tým nevyhrál žádný z posledních šesti ligových duelů. Jediný bodový zisk zapsal Baník v zápase proti Pardubicím, který skončil nerozhodně 1:1. Při posledním ligovém utkání nestačil Hapalův výběr na České Budějovice a podlehl jim 1:2.

I proto Baník rozhodně utkání se Slovanem nepodceňuje. Vydal se dokonce i na třídenní soustředění do Polska, kde by se měl na náš celek co nejlépe připravit. „Chceme mít hráče pohromadě. Vyjmout je z jejich běžného prostředí tak, aby se mohli po celou dobu soustředit jen na fotbal a přípravu,“ vysvětloval trenér Pavel Hapal.

Hlavními tahouny ostravského celku jsou Jiří Klíma a Ladislav Almási, oba zapsali po pěti gólových trefách. V počtu asistencí si nejlépe vede Nemanja Kuzmanovič, nasbíral jich už sedm. Jedničkou v bráně je zkušený kapitán Jan Laštůvka, který vychytal celkem čtyři čistá konta.

FC Slovan Liberec - překvapení proti Slavii

Slovanu se podařilo ve 24. kole nejvyšší české soutěže, před reprezentační přestávkou, vzchopit a po třech porážkách získat bod proti silné Slavii. Slovan předvedl houževnatý výkon a díky brankám Červa a Olatunjiho se radoval v domácím prostředí z remízy 2:2. Kompletní reportáž z utkání si můžete připomenout na odkazu zde.

Při pohledu na tabulku patří Slovanu 11. místo se ziskem 27 bodů. Na devátý Jablonec ztrácí dva body, ale daleko není ani zmiňovaný Baník (ztráta dvou bodů). V případě prohry by se mohlo tedy stát, že by se liberecký tým propadl až na 13. pozici.

Při posledním vzájemném měření sil mezi Baníkem a Slovanem nemělo utkání vítěze. V zápase sice nepadaly branky, ale za to bylo k vidění hned několik karet. Tou nejdůležitější byl červený kartónek pro Gebre Selassieho, který ve 38. minutě jednoznačně určil ráz utkání. Svěřenci trenéra Kozla mají Baníku co oplácet, nedokázali ho totiž porazit v žádném z předešlých pěti vzájemných utkání.

Nejlepším střelcem Liberce je po odchodu Micka van Burena Lukáš Červ, který se trefil čtyřikrát. Stejný hráč má společně s Christianem Frýdkem a Mohamedem Doumbiou i nejvíce asistencí (3). Olivier Vliegen vychytal v této sezoně čtyři čistá konta.

Tentokrát trenéru Kozlovi nebude nikdo chybět kvůli karetním trestům, k dispozici ale nebude Gigli Ndefe hostující v Liberci právě z Ostravy. Až v sobotní nominaci se ukáže, jestli už bude k dispozici některý z hráčů, kteří v posledních týdnech bojovali se zdravotními obtížemi.

Vyrazte podpořit naše fotbalisty přímo na Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích, nebo jim držte palce alespoň na dálku! Hrát se bude v sobotu od 16 hodin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Baník porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona La Piazza
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact