FC Slovan Liberec | Slovan v pátek sehraje přípravné utkání proti Chrudimi
Menu Další Zavřít Zavřít
07.10.2021

Slovan v pátek sehraje přípravné utkání proti Chrudimi

Šimon Knopp
Liberec – Slovan si zpestří reprezentační přestávku přípravným zápasem. V pátek od 11 hodin vyzve druholigový tým MFK Chrudim. Hrát se bude na hřišti v Mnichově Hradišti. Během zápasu Vám nabídneme aktualizovanou reportáž.

MFK Chrudim

Klub z Pardubického kraje hraje druhou nejvyšší ligovou soutěž. Jedná se o tradiční klub, který byl založen v roce 1923, když došlo ke sloučení několika chrudimských klubů. V sezóně 2017/2018 Chrudimští vyhráli Českou fotbalovou ligu a postoupili do druhé ligy, ve které působí doposud. V prvním ročníku po postupu obsadili fotbalisté z Pardubického kraje 13. místo s 29 body. Následující rok své postavení v tabulce ještě vylepšili, skončili desátí se ziskem 36 bodů. V minulé sezóně hrálo druhou ligu pouze čtrnáct celků a Chrudim v této konkurenci znovu skončila na 10. místě. Tento rok je postavení Chrudimi o poznání horší, svěřenci trenéra Jaroslava Veselého jsou zatím poslední se ziskem pouze 5 bodů (1 výhra a dvě remízy z deseti odehraných zápasů).

V prvním kole Chrudim narazila v domácím prostředí na sparťanské béčko a byla z toho velmi těsná porážka 0:1. Následovala porážka 1:4 s Vlašimí, poté přišlo vzchopení a výhra 3:0 nad Třincem. Ale od 3. kola Chrudim čeká na další vítězství, postupně prohrála s Duklou, Jihlavou, Prostějovem, Líšní a Táborskem. Alespoň bod brala v zápasech s Opavou a v posledním hraném kole také za remízu 0:0 s Varnsdorfem. V MOL Cupu bojovala Chrudim o postup ze 3. kola do osmifinále, v cestě jí stála Karviná. O vítězi utkání rozhodl jediný gól ze 45. minuty, který vsítil Zych, to znamená, že se Chrudimští museli s účastí v českém poháru rozloučit.

Přípravné utkání se hraje v pátek od 11 hodin na stadionu v Mnichově Hradišti. Stream z utkání nebude, ale na webu Vám nabídneme aktualizovanou reportáž.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek Pulsklima
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region