FC Slovan Liberec | Statistiky: Fukala vyčníval proti Slovácku, nejpilnější byl Havelka
Menu Další Zavřít Zavřít
28.07.2021

Statistiky: Fukala vyčníval proti Slovácku, nejpilnější byl Havelka

Redakce
Liberec – Vstup do nové ligové sezony Slovanu výsledkově nevyšel, druhá půle ovšem ukázala směr, kterým by se mužstvo mohlo posouvat. Právě o tom vypovídají i statistiky. Jak vypadal duel se Slováckem (0:1) optikou čísel a kdo vyčníval?

Přihrávkový mág i důrazný Michal Fukala

V duelu se Slováckem zaujal povedeným výkonem Michal Fukala. Netradičně na levém bekovi byl vůbec nejlepším hráčem na hřišti co se osobních soubojů týče, vyhrál jich totiž hned osm z jedenácti (73% úspěšnost). Ani jeden souboj (2/2) neprohrál od příchodu na hřiště zase Dominik Gembický.

Troufli byste si odhadnout, kdo byl při ligové premiéře nejjistější v přihrávání? Ano, Theo Gebre Selassie zaznamenal skvělý poměr povedených a nepovedených pasů (32/41), ještě vyšší – 81% úspěšnost přihrávek – však nasbíral Marios Purzitidis, který pokazil jen devět pasů z osmačtyřiceti. V kontextu všech hráčů na hřišti se zadařilo ještě lépe Milanu Petrželovi, který se zmýlil v přihrávce jen jednou.

Magnet na fauly

Z hlediska faulů byl nejviditelnější útočník Michael Rabušic, který dvakrát sám fauloval a čtyřikrát byl nedovoleně zastaven protihráčem. Naopak nejvíc čistě získaných míčů měli obránci Michal Fukala (12). Nejvíce čistě získaných míčů měli Michal Fukala (12) a Martin Koscelník (10). Slovenskému zadákovi se zároveň dařilo také v driblincích, společně s Jakubem Nečasem zaznamenali každý dva úspěšné.

Rabušic byl zároveň nejčastěji faulovaným hráčem na hřišti, ze strany soupeře dvakrát naši hráči zastavili Michala Kadlece, který si ani jednou nepočínal proti pravidlům. Nejvíc útočných akcí ve vápně Slovácka měl Jakub Nečas (7), následovali Michael Rabušic (6) a Filip Havelka (6).

Pilný Havelka a sprinter Nečas

Největší vzdálenost uběhl během utkání hostující středopolař Lukáš Sadílek, který zvládl celkem 12 638 metrů. Z našeho mužstva byl nejpilnější Filip Havelka, jenž zvládl 11 942 metrů. Z hlediska vzdálenosti uběhnuté ve sprintu předvedl dominantní výkon Jakub Nečas (1 013 metrů).

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu. Od příštího kola budeme ve spolupráci s organizátory zveřejňovat nejúspěšnější tipéry.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Kitl
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal