FC Slovan Liberec | Statistiky: Klíčové přihrávky i přesný přihrávač Plechatý. Co ukázal duel s Karvinou?
Menu Další Zavřít Zavřít
24.11.2021

Statistiky: Klíčové přihrávky i přesný přihrávač Plechatý. Co ukázal duel s Karvinou?

Redakce
Liberec – Další last minute výhra, další tři body vybojované v posledních minutách zápasu. Slovan v Karviné dokázal obrátit nepříznivý vývoj a vybojoval třetí výhru výsledkem 2:1 a čtvrtou celkově za sebou. Co ukázal průběh utkání? Aktivitu na pravém křídle, skvělé přihrávky i zblokované střely.

Klíčové přihrávky i vzdálenost zakončení

Oba celky se dostaly v zápase přes desítku zakončení. Domácí vystřelili celkem jedenáctkrát, pětkrát trefili branku. Slovan zaznamenal dokonce 13 střel, mezi tyče zamířil pouze třikrát. Rozdíl v xG (očekávaný počet branek) je ovšem znamenatelný a to v poměru 0,82 – 1,59.

Naše mužstvo průměrně pálilo ze vzdálenosti necelých dvaceti metrů, MFK se dostalo k pokusům ze 17,1 metrů. Karviná zblokovala jednu střelu, Slovan nepustil k bráně hned tři vyslané míče soupeřem. Úspěšnější byli modrobílí také v přihrávkách, posbírali 83% úspěšnost – o šest procent více než soupeř. Zároveň vyprodukovali také pět klíčových pasů, čtyři byly úspěšné, Slezané zaznamenali dva úspěšné klíčové nahrávky.

Aktivnější bylo během utkání liberecké pravé křídlo ve složení Gebre Selassie – Matoušek, během zápasu se dostalo k 33 útokům, levá strana jich měla o pět méně. Karviná se celkem propracovala do 87 útoků, 91 jich zaznamenal Slovan.

Padesátka získaných míčů, sprinter Matoušek

Slovan poztrácel o čtyři míče méně než soupeř (66 – 70) a o sedm víc jich získal (50 – 43). V soubojích se nejvíc dařilo Gebre Selassiemu, který vyhrál šest z osmi. Z hlediska přesnosti přihrávek exceloval Plechatý, jenž přesně předal míč v 61 případech z 64.

Nejvíc balonů převzal Chaluš (53), nejvíc jich ztratil Rondič, a to 11, naopak nejvíc míčů získal netradičně Milan Knobloch (9). Slovan přeběhal soupeře bezmála o čtyři tisíce metrů, ve sprintu ale strávil déle času soupeř (1 490 metrů – 1 104).

Konkrétně si nejvíce v utkání zaběhal Theo Gebre Selassie, jenž zvládl 11 737 metrů. Zároveň strávil také nejvíce času ve vysoké rychlosti: 917 metrů. Sprinterské statistiky ovládl opět Jan Matoušek (220 metrů), jen o tři méně měl však kapitán Jan Mikula.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Bude doplněno po vyhodnocení.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Fintex
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls