FC Slovan Liberec | Statistiky na druhou: Mikula střelcem i sprinterem, co časy hry v defenzivě a ofenzivě?
Menu Další Zavřít Zavřít
16.03.2022

Statistiky na druhou: Mikula střelcem i sprinterem, co časy hry v defenzivě a ofenzivě?

Redakce
Liberec – Dvojitá dávka čísel. Vzhledem k dohrávce 21. kola s Pardubicemi a následnému utkání se Slavií jsme si nechali hloubkový statistický průřez až po odehrání obou duelů. Jak vypadaly poslední dvě vítězství optikou čísel? A v čem Slovan proti Slavii uspěl?

Data, čísla, bilance. Slovan dostal červenou, ale nefauloval

Paradoxní je počet faulů ze zápasu se Slavií. Slovan dostal červenou kartu po zákroku Lukáše Štětiny, během utkání ale fauloval jednoznačně méně, a to v poměru 8 ku 21. Naopak Pražané logicky předčili oslabené domácí v ofenzivních metrikách, zahrávali víc rohů (9-1), vytvořili si větší počet šancí (10-2) a také měli více střel v poměru 20 ku 2. Přímo na bránu ale doletěly pouze dva slávistické pokusy, rány do brankové konstrukce tato statistika nezahrnuje.

Pražané byli úspěšnější i v počtu vedených útoků (104-65), častěji také dokázali získávat balony (56-38). Oba celky měly vzhledem ke svým standardním číslům nízkou úspěšnost přihrávek, Slovan se dostal pouze přes 60 % (v předchozích utkáních nad 80) a Slavia zaznamenala 74% úspěšnost.

Výborné výkony předvedla defenziva v záchytech míče, dominoval Mikula s třinácti zachyceními, následoval Purzitidis (12), Tiéhi (12) a TGS (11). Předposlední jmenovaný zároveň zvládal dokončit většinu driblinků, do nichž se pustil. Pět ze sedmi pokusů skončilo úspěšně. Hosté ovládli také bilanci osobních soubojů v poměru 96-76. Podle statistiky xG, tedy očekávaného počtu gólů, měl docílit celek Jindřicha Trpišovského 3,12 branek, Slovan pak 0,26. Velký rozdíl je způsoben také tím, že při vstřelení liberecké branky nezakončoval žádný z domácích hráčů, kterému se tak nepřipočetla výhodná pozice.

Běhání, metry, časy

Jak utkání se Slavií, tak s Pardubicemi mělo jedno společné. Hráči v nich předvedli silné individuální běžecké výkony. Proti Východočechům nasbíral nejvíc uběhnutých metrů Theo Gebre Selassie, a to 12 008. Stejný hráč byl s 11 536 metry lídrem i proti Slavii. Největší vzdálenost ve sprintu, tedy v nejvyšší rychlosti, zase ve středu uběhl Christian Frýdek, který zvládl téměř čtyři sta spurterských metrů – 394.

A co rychlost? Vůbec tu nejvyšší naměřenou vyšvihl v zápase, který skončil 4:1, Jan Mikula. Předběhl i sprintera Jana Matouška, po lajně pelášil v jednu chvíli až 32 kilometrů za hodinu. Naopak nejvyšší průměrnou rychlost po čas celého zápasu měl Imad Rondič a to téměř 8,5 km/h. Přes sto metrů v nejvyšší rychlosti se z řad našeho mužstva dostali kromě Frýdka ještě Gebre Selassie a Mikula.

Kolik tak hráči Slovanu spálí kilokalorií během zápasu? Nejvíc Štetina, který se dostal na hodnotu 1410 kcal, a to i přesto, že míč byl mnohem častěji na útočné polovině hřiště. Statistici naměřili našemu mužstvu 17 minut a 36 vteřin v poziční defenzivní hře a 31 minut a 23 vteřin v poziční ofenzivní hře. Mimochodem proti Slavii se obě čísla obrátila: 29:09 v obraně a 13:52 v útoku.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu

Tipovací soutěž

V tomto, pro Slovan tak úspěšném kole, si nejlépe vedl Jaroslav Moc, který získal 26 bodů. Stejně dobře jako našemu mužstvo se dařilo také kustodovi týmu Petru Kuldovi Ulihrachovi, který na druhém místě společně s Ladislavem Hamplem (starším) získal 25 bodů, třetí byl 24 body Michal Jaroš.

Celkové pořadí se nám, kromě prvního místa, trochu změnilo a to takto. První je Tomáš Číž se 405 body, druhou příčku okupuje Jaroslav Moc (396 bodů), který se vyhoupl ze čtvrté pozice až těsně pod vrchol. Třetí je těsně stále Martin H. Cerny (389 bodů.)

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical Geoprint
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls
×
Odehráno v 15:00
FC Slovan Liberec
FK Teplice