FC Slovan Liberec | Udrží Slovan naději na poháry? Rozhodne se při Podještědském derby v Jablonci
Menu Další Zavřít Zavřít
24.05.2019

Udrží Slovan naději na poháry? Rozhodne se při Podještědském derby v Jablonci

Šimon Knopp
Liberec – Je tu konec nadstavbové části ligové soutěže a na Slovan čeká znovu nelehký úkol. V pátém kole skupiny o titul vyzve v 51. ligovém Podještědském derby FK Jablonec. Díky výhře Slavie ve finále MOL Cupu stále existuje šance na evropské poháry, ovšem v posledním kole musíme získat více bodů než ostravský Baník (jenž hraje v Plzni). I proto bude v Jablonci důležitá podpora fanoušků, nenechte si zápas ujít, startuje v neděli již od 15 hodin.

Informace k výjezdu a vstupenkám

FK Jablonec

Jablonečtí v zápase proti nám budou moci hrát s klidem, protože výhra Slavie jim pomohla k jistotě předkol Evropské ligy v příští sezóně. Již teď mají zajištěné čtvrté místo, z něhož je nemůže sesadit ani Slovan, ani Baník. Svěřenci trenéra Rady tedy potvrdili své umístění ze základní části, po které taktéž drželi čtvrtou příčku.

V zápasech ve skupině o titul podával Jablonec dobré výkony, přestože se to ne vždy projevilo na konečném výsledku. Nejprve prohráli těsným rozdílem v Plzni 1:2, kde ztratili vedení a následně i remízu až dvěma góly po 80. minutě. Poté si doma poradili s Baníkem 2:0, když se trefili oba klíčoví hráči Jablonce (Trávník a Doležal). Ve třetím kole následoval zápas se Slavií, kde Jablonec vedl podobně jako v Plzni, ale nakonec prohrál 1:2. Následující zápas se Spartou přinesl porážku 0:2, i proto, že Jablonec musel po vyloučení Hovorky dohrávat v deseti.

Jak již bylo naznačeno, Jablonec spoléhá hlavně na dvojici Trávník a Doležal. Útočné duo se podílelo celkem na 41 brankách, což je o sedm branek více, než dal celý tým Slovanu za sezónu. Dalším důležitým faktorem úspěchu je příliš neměnící se sestava, která se dobře zná a podává stabilně kvalitní výkony. Například Tomáš Holeš odehrál 34 zápasů (nechyběl ani jednou), dále Jakub Považanec a Vlastimil Hrubý naskočili do 33 zápasů. Jedničkou v bráně je poslední zmiňovaný hráč, jenž si připsal na své konto celkově 13 vychytaných nul.

FK Jablonec FC SLOVAN LIBEREC
50 ZÁPASY 50
12 VÝHRY 24
14 REMÍZY 14
24 PROHRY 12
44 VSTŘELENÉ GÓLY 69
69 INKASOVANÉ GÓLY 44
88 ŽLUTÉ KARTY 102
4 ČERVENÉ KARTY 2
4 PROMĚNĚNÉ PENALTY3

FC Slovan Liberec

Slovan bude mít obrovskou motivaci v nedělním utkání zvítězit. Jednak stále bude hrát o možnost evropských pohárů, a kromě toho bude chtít po delší době znovu uspět v Podještědském derby na soupeřově půdě. Slovan v nadstavbové části podával proti ostatním týmům velmi bojovné výkony. Celkově jsme získali ze čtyř zápasů 4 body se skóre 1:3. Znovu se potvrzuje to, co platilo v základní části, příliš gólů nedáváme, přesto nás zdobí pevná obrana, do které skvěle zapadl, při absenci Karafiáta, původně záložník Kamso Mara.

V prvním zápase skupiny o titul Slovan vybojoval bod za remízu proti Slavii 0:0. Následoval zápas se Spartou, kde jsme podali sympatický výkon, přesto to ale na body nestačilo, odjížděli jsme s porážkou 0:1. Ve třetím kole přišel velmi důležitý zápas v Ostravě, Libereckým se podařilo vyhrát v závěru po brance Mary. Naposledy se svěřenci trenéra Hornyáka představili na domácím stadionu proti Plzni, ovšem ta Slovanu ukázala lekci z efektivity, když vyhrála po dvou střelách na branku 2:0.

Poslední dvě Podještědská derby (tedy jubilejní 50. a podzimní 49.) vítěze nenašla. Nejprve Jablonec doma neproměnil penaltu a remizoval 0:0. Následná odveta v Liberci přinesla velmi podobný průběh utkání, co se celkového výsledku týče. I tehdy totiž výsledek skončil nerozhodně 0:0. Otázkou tedy zůstává, zda uvidíme nějakou branku tuto neděli…

Hornyák a Kozák o derby


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Avled
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls