FC Slovan Liberec | VIDEO: Cítím se dobře. Jsem připravený, říká Olivier Vliegen
Menu Další Zavřít Zavřít
06.07.2021

VIDEO: Cítím se dobře. Jsem připravený, říká Olivier Vliegen

Redakce
Liberec – Utvoří dvojici s Milanem Knoblochem. Talentovaný gólman Olivier Vliegen dostal po návratu z hostování ve slovenské Senici šanci v A-týmu. Teprve 22letý Belgičan podával na hostováních kvalitní výkony, jimiž si vysloužil důvěru trenérů. „Vím, že ještě na spoustě věcí musím pracovat," říká upřímně.

Zatímco Olivier Vliegen dostane šanci v prvním mužstvu, další talentovaný brankář Lukáš Hasalík by měl sbírat zkušenosti na ročním hostování v druholigovém Třinci. „Oli nás přesvědčil výkony. Pravda leží na hřišti a tím, že se lepšil a má kvalitu, bychom byli sami proti sobě, kdybychom mu nechtěli dát šanci,“ komentuje trenér gólmanů Marek Čech.

Netradiční cesta talentovaného Belgičana začala přes známého, který spolupracuje s českým agentem Martinem Říhou. Po angažmá v Anderlechtu hledal nový klub, na spolupráci se domluvil právě se Slovanem. Barvy našeho mužstva hájí už tři sezony, v nadcházejícím ročníku 2021/22 dostane první příležitost v kádru A-týmu.

„Cítím se dobře a chci hrát. Ještě uvidíme, kdo bude v lize začínat, ale já jsem připravený," říká Vliegen odhodlaně perfektní češtinou. Jazyk zvládá i během rozhovorů, pomohla mu právě také hostování ve Vlašimi a na Slovensku. „Za Senici jsem odehrál jedenáct zápasů v první lize. Trenéři mě hodně naučili. Říkali mi, že mám kvality, ale ještě hodně musím ‚robit‘ každý den," usmívá se 22letý brankář.

Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu přiloženém níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Geoprint
Mediální partneři
Liberecká drbna Český rozhlas Liberec