FC Slovan Liberec | Žambůrek: Jsme rádi, že jsme se mohli odvděčit fanouškům vítězstvím
Menu Další Zavřít Zavřít
10.12.2023

Žambůrek: Jsme rádi, že jsme se mohli odvděčit fanouškům vítězstvím

Šimon Knopp
Liberec - V 18. kole nejvyšší soutěže si liberečtí hráči poradili v domácím prostředí se Zlínem a vyhráli vysoko 5:3. Gólové hody otevřel již v sedmé minutě Jan Žambůrek, který se trefil poprvé od svého působení ve Slovanu. „Nečekal jsem, že první gól bude hlavou. Ale jsem strašně rád, že to tam padlo, a že jsem mohl pomoci týmu,“ usmíval se liberecký záložník.

Slovan do zápasu se Zlínem vlétl velmi rychle a již ve 27. minutě se svěřenci trenéra Luboše Kozla radovali z vedení 2:0, když na Žambůrkovu trefu navázal z penalty Frýdek. Ovšem Zlín se nevzdal a ještě do poločasu snížil... „Dali jsme rychlé dvě branky a myslím si, že do té doby jsme si celkem utkání hlídali. Poté jsme se zbytečně dostali pod tlak a soupeř toho využil. O pauze jsme si říkali, abychom se neukvapovali, že to jde hrát po zemi a hlavně abychom chodili do vápna. Rovněž abychom se nezapomněli vracet do obrany a byli důslední,“ prozradil Žambůrek.

Po změně stran se Slovanu podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce (5:3), a i přes celkem tři inkasované góly panovala v kabině spokojenost s plným bodovým ziskem. „Konec mohl být lepší, mohli jsme si to lépe pohlídat, ale jsme rádi za tři body... Nevěděli jsme kolik lidí přijde, ale jsme rádi, že jsme se jim mohli takhle odvděčit a vyhrát poslední domácí utkání,“ řekl po zápase Jan Žambůrek.

Kompletní rozhovor naleznete v níže přiloženém videu:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Kristýna
Mediální partneři
Hattrick Beat radio
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B