FC Slovan Liberec | Ženy se představí v sobotu na stadionu U Nisy proti Baníku Ostrava
Menu Další Zavřít Zavřít
12.10.2023

Ženy se představí v sobotu na stadionu U Nisy proti Baníku Ostrava

Šimon Knopp
Liberec - Během reprezentační přestávky mužů nezůstane hlavní stadion U Nisy nevyužit. V sobotu se na něm totiž v rámci sedmého kola nejvyšší soutěže žen představí liberecké fotbalistky, které nastoupí proti Baníku. Přijďte Slovaňačky podpořit 14. října přímo na náš stadion. Výkop utkání je naplánován od 14 hodin.

FC Baník Ostrava

Ostravské fotbalistky chtěly vstoupit do této sezóny lépe než v minulém ročníku, kdy skončily po základní části poslední a musely bojovat o udržení. To se jim do jisté míry povedlo, protože drží předposlední (sedmou) příčku se čtyřmi body a na pátou Plzeň a šesté Brno ztrácejí pouhé dva body. Pravdou ovšem je, že proti oběma těmto soupeřům bodovat nedokázaly a prohrály vždy těsně 0:1.

Přesto Baník v posledních dvou kolech nabral formu. Nejprve zaskočil domácí Slovácko, se kterým dokázal remizovat 2:2, když v 82. minutě proměnila penaltu Vojtková. V posledním hraném kola nastoupily ostravské hráčky doma proti Pardubicím. Po rychlém vedení z první minuty potvrdily roli favoritek a soupeře přehrály jasně 5:2. Na vítězství se značnou měrou podílela Vojtková, jež vstřelila hattrick a celkem se čtyřmi brankami je nejlepší střelkyní týmu.

FC Slovan Liberec

Liberecké fotbalistky se v posledním kole představily na hřišti Slovácka a na svého soupeře nestačily. Po chybě v rozehrávce inkasovaly laciný gól ve 35. minutě a v druhé půli nedokázaly výsledek zvrátit. Naopak inkasovaly, když v 57. minutě proměnila přísně nařízený pokutový kop kapitánka Slovácka Klímová.

Hráčkám Slovanu patří po šesti odehraných kolech v tabulce čtvrtá příčka. Na kontě mají devět bodů se skóre 13:9. Porážku v předchozím kole se budou snažit napravit právě proti Baníku. S tím se v posledním vzájemném utkání rozešly nerozhodně 1:1, branku Liberce vstřelila Tereza Černá.

Pokud nechcete přijít o utkání žen proti Ostravě, přijďte je podpořit na stadion U Nisy, a to v sobotu od 14 hodin! Permanentkáři mají vstup zdarma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Pneu Hnídek
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl