FC Slovan Liberec | Ženy se připravují na pohár, ve čtvrtfinále rovněž narazí na Spartu
Menu Další Zavřít Zavřít
02.03.2023

Ženy se připravují na pohár, ve čtvrtfinále rovněž narazí na Spartu

Šimon Knopp
Liberec - První ostrý zápas ženského týmu v tomto roce nabídne souboj s Pražankami ve čtvrtfinále Poháru žen FAČR. Hrát se bude v pátek od 18:30 na umělé trávě Sokola Doubí a Vy můžete naše hráčky podpořit díky speciální akci. Stačí, když předložíte vstupenku z utkání Slovanu proti Spartě v MOL Cupu, a můžete se páteční podívat na duel zdarma.

AC Sparta Praha

Sparťanky v zimní přípravě sehrály celkem čtyři utkání. Proti zahraničním soupeřům skončily s bilancí dvou výher, jedné remízy a jedné porážky. V úvodu soustředění přehrály Ferencváros Budapešť 2:1 a poté St. Pölten 2:0. V únoru hrály vyrovnaně 1:1 s ETO Györ a na závěr nestačily na GKS Katowice 1:3.

Cesta žen pohárem započala až ve třetím kole. V listopadu nastoupily proti kádru druholigovému týmu Pardubic. Utkání bylo spíše jednostranné a skončilo 4:0 pro Spartu. Pražanky neponechaly nic náhodě a po prvním poločasu vedly již 3:0. Hattrickem se blýskla Klára Cvrčková.

Favoritkami budou i pro nadcházející pohárový duel se Slovanem. Spartě totiž patří v ligové tabulce první příčka před druhou Slavii. V jedenácti zápasech získaly 29 bodů a jejich skóre je 46:7. Slovan je oproti tomu na čtvrté příčce se ziskem 19 bodů a se skórem 21:13.

Vzájemná utkání

Liberecké fotbalistky se střetly se Spartou v této sezoně již dvakrát. A vždy se radovaly z výhry naše soupeřky. Přesto hráčky Slovanu podaly v obou zápasech povedené výkony a se Spartou hrály vyrovnanou partii. Obzvlášť v domácím zápase na stadionu U Nisy to bylo dlouho pouze 2:1 pro Spartu a rozhodla až akce z 90. minuty, když na konečných 1:3 upravila Švíbková. Stejným výsledkem 1:3 z pohledu Slovanu dopadl i venkovní duel.

FC Slovan Liberec

Liberecké fotbalistky sehrály v přípravě celkem pět utkání. Nejprve porazily Slovan Liberec U14 rozdílem tří branek, 4:1 (trefily se Pouvová, Thanhová, Šubrtová a Harvilová). Následovala porážka s Českou Lípou 1:2 (jediná střelkyně Harvilová). Poté hráčky Slovanu dvakrát remizovaly. Nejprve s WKS Slask Wroclaw Ž (2:2, Černá T., Thanhová) a poté s TJ SOKOL Doubí (0:0). V posledním zápase se představily proti Dukle a zvítězily 3:2 (Kantarská, Křivská, Pribilová).

I Slovan naskočil do Poháru žen FAČR až v třetím kole. Soupeřem našich fotbalistek byly Teplice. Svěřenkyně trenéra Myslivce vstoupily do utkání skvěle a o poločase vedly již 3:0. V 55. minutě přidala ještě jednu branku Černá a konečný výsledek 4:0 znamenal postup do dalšího kola.

Neváhejte a přijďte podpořit naše fotbalistky v nelehkém duelu proti Spartě. Hraje se v neděli od 18:30 na umělé trávě Sokola Doubí, a když předložíte vstupenku z utkání mužského MOL Cupu (proti Spartě), budete mít vstup zdarma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek ZOO Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio