FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Jablonec 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
26.11.2011

15. kolo: FC Slovan Liberec vs. FK Baumit Jablonec 2:2 (0:1)

Michal Vít
35. podještědské ligové derby skončilo v rámci 15. kola Gambrinus ligy nerozhodně v poměru 2:2. V kvalitním utkání se střídaly zajímavé momenty na obou stranách. V prvním poločase byli lepší hosté a po zásluze v něm vstřelili jednu branku. Ve druhé půli již byl aktivnější Slovan, když nadvakrát vyrovnával náskok soupeře. V závěru zápasu již branka nepadla, a tak skončilo derby zřejmě zaslouženou remízou.
15.kolo, sobota 26.11.2011, 17:45
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:2
(0:1)
FK JablonecFK Jablonec
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, M. Karisik, J. Fleišman - J. Šural (74. M. Bosančić), L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník (78. E. Rilke) - J. Štajner, M. Rabušic.
FK Jablonec: M. Špit - P. Eliáš, P. Pavlík, V. Beneš, F. Novák - J. Kopic (78. J. Vošáhlík), L. Loučka, M. Jarolím, K. Piták (85. O. Vaněk), J. Kovařík (89. T. Jablonský) - D. Lafata.
Branky: 51. Rabušic, 64. Štajner – 37. Lafata, 56. Jarolím. ŽK: Fleišman. Rozhodčí: Bílek – Ubias, Kovařík.
Diváci: 5926

Reportáž

Slovan nastoupil v tradiční sestavě a hned ve 3. minutě musel čelit samostatnému úniku Pitáka. Hostující záložník si chtěl obejít našeho gólmana, naštěstí si však míč přiliš předkopl a balón tak skončil v autu. Již tento brejk naznačil, že Jablonec se bude soustředit na rychlá přečíslení po našich ztrátách míče.

Celkově se však v úvodních minutách oba soupeři oťukávali. Slovan poprvé výrazněji zahrozil v 16. minutě, kdy se Štajner probil až k zakončení, Špit však jeho slabou střelu vykryl. O čtyři minuty později vyvezl míč z vlastního vápna Karisik, přihrál do uličky na Rabušice, jehož tvrdou střelu k tyči robinzonádou vyrazil Špit.

Ve 24. minutě zahrozil na druhé straně Jarolím, jehož technický pokus z dvaceti metrů skončil těsně vedle levé tyče. Hosté v těchto chvílích byli nebezpečnější, jejich další šanci zakončoval Lafata opět vedle branky.

Ve 28. minutě se v ofenzívě připomněl Slovan. Gebreho nadýchaný centr z pravé strany zakončoval hlavou Štajner. Ani on však míč mezi tři tyče nenasměroval. V tu chvíli se již hrálo nahoru dolů a Bičík měl spousty práce s další umístěnou střelou Jarolíma. Z protiútoku pak samostatnou akcí zahrozil Fleišman. Jeho přízemní střela skončila těsně vedle tyče.

První gól tak přeci jenom vstřelili hosté. Lafata dostal míč do uličky a přeloboval Bičíka, balón sice ještě skončil na břevně, dorážku však již hostující kanonýr zvládl a zaznamenal tak stou ligovou branku své kariéry - 0:1. Slovan se snažil o okamžitou odpověď, střely Váchy a Gebreho však mířily mimo branku. Naši hráči tak šli do šaten za nepříznivého stavu.

Úvod do druhého poločasu zvládl Slovan skvěle. V 51. minutě totiž Breznaník uvolnil uprostřed hřiště Váchu, jeho střelu z 25 metrů stačil Špit pouze vyrazit před sebe a Rabušic odražený míč propálil do sítě - 1:1.

Radost z úvodní branky ještě nestačila ani doznít a Jablonec znovu podnikl dva smrtelné brejky. Ten první ještě stačil Bičík reflexivně vyrazit, ten druhý však již Jarolím chladnokrevně poslal do sítě - 1:2. Odpověď Slovanu přišla o dalších osm minut později. Breznaník obral o míč rozehrávajícího Pavlíka a společně se Štajnerem šli na dva hostující obránce. Breznaník poté v ideální moment poslal nadýchaný centr do vápna a Štajner z voleje nedal Špitovi šanci - 2:2.

Tato akce rozproudila emoce fanoušků naplno. Oboustranná útočná smršť však paradoxně po druhé vyrovnávací brance polevila a ani jedno mužstvo již nechtělo udělat chybu. Slovan byl sice do konce utkání aktivnější, ale výraznější šanci na případnou vítěznou branku si již nevypracoval. Zápas tak skončil zřejmě zaslouženou remízou, když jablonečtí byli lepší v první půli a naši hráči naopak v té druhé. Po polovině Gambrinus ligy tak Slovan zůstal na druhém místě tabulky.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva Speditrans
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna