FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Jablonec 5:2
Menu Další Zavřít Zavřít
18.03.2019

Drtivá smršť během první půle! Juniorka rozstřílela v derby Jablonec 5:2

Redakce
Turnov - Poslední zápas základní části a rovnou derby. Duel Slovanu s Jabloncem nabídl atraktivní podívanou, ve které nakonec jednoznačně dominovalo naše mužstvo. To ovládlo první půli vysoko 5:0, soupeř dvakrát po přestávce výsledek korigoval. Juniorka skončila v konečném součtu třetí a čekají ji ještě zápasy ve skupině o titul.
22.kolo, pondělí 18.3.2019, 13:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
5:2
(5:0)
FK JablonecFK Jablonec
FC Slovan Liberec: Knobloch – Köstl, Lehoczki, Baláž, Kazda, Dvořák (C), Micovčák, Gembický, Musa, Pázler, Yu.
Náhradníci: Hnízdil – Knejzlík, Lábek, Šulc, Svetlošák, Petr, Michal
FK Jablonec: Vajner – Štěpánek, Peřina, Breda, Haitl, Pour, Kebísek, Pleštil, Fábry, Breda, Hajdo (C)
Náhradníci: Richter – Petržilka, Bělina, Landfeld, Kozák, Šohaj, Horáček
Branky: Pázler 2, Musa, Micovčák, Kazda - Breda, Šohaj. ŽK: 23. Štěpánek, 86. Kozák (oba Jablonec). Rozhodčí: Vondrážka - Novák, Kříž.

Reportáž

Juniorská derby přinášejí téměř pokaždé velké množství branek a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Duel odstartovala trefa Petara Musy z osmé minuty. Útočník našeho mužstva nedal z velké blízkosti Vajnerovi žádnou šanci. Ve 25. minutě se dostal do úniku Erik Micovčák, nic složitého nevymýšlel a překonal přízemní střelou jabloneckého gólmana podruhé.

Fotbalisté v bílých dresech následně rozpoutali ofenzivní peklo. Centr z pravé strany nalezl ve vápně naběhnutého Matyáše Kazdu, který si potáhl balon a krásnou technickou ranou k tyči vstřelil už třetí gól Slovanu.

Záhy přišla chvíle Jana Pázlera. Ten obdržel dobrý pas směřující k penaltovému puntíku a z voleje pálil přes tři bránící hráče přesně. Těsně před přestávkou navíc Jan Pázler udeřil podruhé a modrobílí vedli už 5:0.

Jablonec reagoval dvojitým střídáním, obraz hry se po přestávce vyrovnal. V 67. minutě mohli poprvé slavit také hosté. Střelu z levé strany vápna usměrnil Knobloch jen k rozeběhnutému Dominiku Bredovi, jehož dorážka v pádu zapnula mezi tři tyče.

Jablonečtí navíc o pár chvil později sehráli dobře rohový kop. Skákající balon propadl až k volnému Janu Šohajovi, proti jehož dělovce bez přípravy neměl liberecký gólman nárok. Skóre už se ve zbytku duelu nezměnilo a Slovan si tak odnesl tři body, které mu zajistily vzhledem k výhře Mladé Boleslavi na Dukle třetí příčku tabulky a nadcházející zápasy ve skupině o titul.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme předvedli dominanci se spoustou šancí a pěkných akcí, z čehož plynulo vedení 5:0. Druhou půli jsme odehráli v tempu staré gardy. Bez nápadu a pohybu. Jsme spokojeni s výsledkem, ale obdrželi jsme dva zbytečné góly po rychlém protiútoku a standardní situaci. Na závěr máme z tak pěkného výsledku vcelku smíšené pocity.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Bazén Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus