FC Slovan Liberec | Bačkovský po Bohemians: Chtěl bych pochválit kluky, protože hráli opravdu skvěle
Menu Další Zavřít Zavřít
13.12.2023

Bačkovský po Bohemians: Chtěl bych pochválit kluky, protože hráli opravdu skvěle

Martin Soukup
Praha/Liberec - Svěřenci Luboše Kozla dokázali i v desíti hráčích vybojovat bezbrankovou remízu proti Bohemians. Zásluhu na výsledku měl i Hugo Jan Bačkovský, který udržel čisté konto a pomohl Slovanu prodloužit šňůru neporazitelnosti na 7 zápasů. “Snažíme se pracovat pořád stejně, abychom byli schopní ty výsledky potvrzovat,” říká liberecký brankář.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Myslím, že první poločas byl od nás dobrý. Snažili jsme se na těžkém terénu hrát fotbal a vytvářeli jsme si šance. Jedlička chytal výborně, šance nám vychytal. Myslím si, že druhá půle byla vyrovnanější. Poté ale přišel ten klíčový moment, kdy byl vyloučen Ghali. Hráli jsme v desíti a už to bylo asi jen o tom, jestli dokážeme dát gól z nějakého brejku nebo standardní situace a hlavně, abychom žádný gól nedostali. Vzhledem k tomu, že to vyloučení bylo někde okolo 65. minuty, tak mi přijde skvělé, že proti týmu, jako je Bohemka, která měla potom nahoře silové hráče, a ještě tam přicházelo hodně centrů, tak i v početní nevýhodě jsme to dokázali všechno ubránit. Chtěl bych pochválit kluky, protože hráli opravdu skvěle. Po tom vyloučení jsme se ještě více semkli.

Je to pro tebe trochu satisfakce? Strávil jsi v Bohemians poměrně dlouhou dobu..

Důležité bylo si to nějak před zápasem nepřipouštět. Nechtít se nějak předvést, prostě to brát jako normální zápas proti fajn soupeři. Samozřejmě jsem se sem rád vrátil. Tento stadion mám rád. Byl jsem tu dva a půl roku. Díky ní jsem nakoukl do ligy, takže jsem za to moc rád. Snažil jsem se jen odchytat, co nejlepší zápas to půjde. Nesnažit se být ani moc nahoře, ani moc dole, prostě normální zápas a nebýt nějak přemotivovaný.

Máte v lize 7 zápasů bez porážky. Jaká je nálada v týmu a jak se cítíš ty osobně?

Nálada v týmu je dobrá. Výsledkově se nám daří a my se snažíme pořád stejně pracovat, abychom byli schopní ty výsledky potvrzovat. Měli jsme nějakou vnější motivaci za nějaké body, protože jsme si říkali, že to jaro bude takové, jaký si uděláme teď podzim. Snažili jsme se dostat, co nejvýše, abychom na jaře byli více v klidu a abychom mohli hrát nahoře. Pořád se snažíme ty body dělat. Čeká nás poslední zápas v Pardubicích, určitě to budeme chtít obhájit. Navíc jsme tento rok ještě venku nevyhráli, takže to je pro nás také motivace. Za sebe jsem vděčný, že můžu chytat. Budu se snažit makat pořád stejně, abych dokázal dobré výkony opakovat. Čekal jsem na to dlouho, u gólmanů je to prostě těžké. Musí se tam něco stát. Já jsem měl štěstí a snažím se to využít.

Na závěr jsi tam měl dva těžké zákroky. Jeden zblízka od Puškáče, druhý Jánošův obstřel. Který ti přišel těžší?

U toho Puškáče to byla taková těžší situace, co se týče rozhodování, protože jsem si musel vybrat, jak tam půjdu. U Jánošovy střely bylo hodně hráčů a neviděl jsem ji. Na druhou stranu jsem už tušil, že to půjde na zadní. Možná byla těžší na toho Puškáče. Tam to i kluci dobře dohráli.

Zaznamenal jsi po půli skandování na tvoji osobu - něco ve smyslu “Dej si vlastňáka” - nebo jsi byl hlavou v zápase?

Že se to skandovalo po půli nevím. Vím, že se to skandovalo před prvním poločasem. Přišlo mi to úsměvné.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh Kraintek
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B