FC Slovan Liberec | Béčko začíná jarní část ČFL, v neděli hostí Velvary
Menu Další Zavřít Zavřít
12.03.2022

Béčko začíná jarní část ČFL, v neděli hostí Velvary

Ondřej Marko
Liberec – Druhá polovina třetí nejvyšší soutěže je tu! Béčko odstartuje jarní část sezony domácím duelem s Velvary. Oplatíme soupeři prohru 0:2 z posledního vzájemného zápasu? Výkop je naplánovaný již na tuto neděli od 10:15 (UMT Sokol Doubí)

FC Slovan Liberec - snaha o posun v tabulce nahoru

Je to už přes čtyři měsíce, kdy Slovan naposledy odehrál utkání ve třetí nejvyšší lize. Konkrétně se jednalo o vítězný duel s Chlumcem nad Cidlinou z 30. října. Od ledna poté odehrál náš tým celkem sedm přípravných zápasů. Z nich se nám podařilo čtyři vyhrát, a to i včetně toho posledního (proti Trutnovu 5. března). Další výhry jsme si připsali proti Kladnu, České Lípě a Kolínu. Zbylé tři utkání jsme prohráli (proti Wroclavi B, Viktorii Žižkov a Varnsdorfu).

Našemu rezervnímu týmu se na začátku sezony příliš nedařilo. Trápila jej především velmi nízká gólová produktivita. V prvních deseti kolech jsme pouze jednou vyhráli a čtyřikrát remizovali. Tím jsme získali pouhých sedm bodů. Slovanu se ovšem v posledních pěti kolech začalo dařit mnohem více, vyhráli jsme ve hned ve třech z nich. Díky tomu jsme na aktuálních 16 bodech a 15. pozici.

To je ovšem velmi solidní startovní pozice do druhé fáze, neboť liga je letos velmi vyrovnaná. Shodně bodů mají hned další tři mužstva a například na první šestku ztrácíme pouhých šest bodů. Je tedy jasné, že zbylých 15 kol bude ještě velmi zajímavých.

TJ Slovan Velvary - startovní pozice ve středu tabulky

Velvary přes zimu také rozhodně nezahálely, odehrály totiž hned devět přípravných duelů. Z nich prohrály tři, a to s Hradcem Králové (2:6), Varnsdorfem (1:3) a Povltavskou akademií (1:2). Velvarští fotbalisté také dvakrát remizovali, s Vlašimí (3:3) a rezervou Příbrami (2:2). A hned čtyřikrát vyhráli, s Českým Brodem (4:1), Libiší (5:0), Vltavínem (4:2), Královým Dvorem (5:0).

První část sezony zakončili fotbalisté z města nedaleko Kladna na osmé pozici s 21 body. Vzhledem ke zmíněné vyrovnanosti to znamená, že na první Jablonec ztrácí osm bodů s na 15. Slovan mají náskok pouze pěti bodů.

Výkop utkání je naplánován na neděli od 10:15 (UMT Sokol Doubí). Dalšími nejbližšími soupeři jsou Zbuzany (doma) a rezerva Bohemians (Venku).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Recovera
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl