FC Slovan Liberec | Chceme hrát finále. I když je to příprava, chceme vyhrát, burcuje Rondić
Menu Další Zavřít Zavřít
15.01.2023

Chceme hrát finále. I když je to příprava, chceme vyhrát, burcuje Rondić

Tomáš Honzejk
Malta/Liberec - Po dvanácti minutách hry nastřelil ve vápně soupeře ruku jednoho z obránců. Následně si vzal balon, postavil se k pokutovému kopu a střelou do levého horního rohu poslal Slovan do vedení. "Na penaltu jsem určený nebyl. Šlo spíše o to, kdo si v tu chvíli věřil," prozradil bosenský útočník po vítězném utkání s Trenčínem.

Jaké bylo utkání proti Trenčínu z tvého pohledu?

Věděli jsme, že Trenčín hodně kombinuje a hraje s míčem, což v utkání ukázali. My nastoupili v rozestavení, ve kterém jsme moc často nehráli a chvíli si na to zvykali. I přesto jsme měli v prvním poločase více šancí. Dali jsme gól a měli další gólovou možnost Kozákem. Druhý poločas už byl vyrovnaný. Za vítězství jsme rádi.

Na penaltu jsi byl určený?

Určený jsem nebyl. Šlo spíše o to, kdo si v tu chvíli na penaltu věřil. Vzal jsem si tedy míč a penaltu proměnil. Ve Slovanu už patřím ke služebně zkušenějším hráčům, i proto jsem to vzal na sebe.

Chtěl jsi penaltou odčinit zahozené šance z prvního utkání?

Samozřejmě. Jako útočník chci dávat góly každý zápas i trénink. V tomto zápase jsem chtěl některou ze šancí proměnit a dát gól, což se povedlo.

Hřiště se zdálo být v horší kondici než na předchozím stadionu. Souhlasíš?

Ano, terén byl horší než v prvním utkání, ale v Liberci máme během zimního období podobně těžký terén, takže jsme na to zvyklí.

Po dvou utkáních máte čtyři body. Řeší se v kabině umístění ve skupině?

Samozřejmě, že chceme hrát finále. I když je to příprava, chceme vyhrát. Nějak extra ale dění ve skupinách nesledujeme. Před začátkem turnaje jsme si říkali, že ho chceme vyhrát.

Jak se ti líbí na Maltě?

Je to tu pěkné. Máme skvělé podmínky na tréninky a také počasí je dobré. Prvních pár dní sice foukal silný vítr, ale už se to uklidnilo. Celkově zázemí, podmínky a stadiony jsou super.

Dostali jste už od trenérů nějaké volno?

Zatím ne. Trénovali jsme hned v pondělí po příletu a v ostatních dnech také, převážně dvoufázově. Doufám, že zítra budeme mít trochu lehčí režim. (úsměv)

Pro regeneraci je skvělé koupání ve studeném moři. Už jsi v něm byl?

U hotelu nemáme příliš dobrý přístup k moři a navíc je to tam trochu špinavé. Chodím do venkovního bazénu, který je také studený. Pokud bude příležitost, půjdu i do moře, není problém.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Mattoni
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus