FC Slovan Liberec | Tipsport Malta Cup pokračuje: naším druhým soupeřem bude slovenský Trenčín
Menu Další Zavřít Zavřít
13.01.2023

Tipsport Malta Cup pokračuje: naším druhým soupeřem bude slovenský Trenčín

Šimon Knopp
Liberec/Malta - Slovan stihl během herního soustředění sehrát již první zápas v rámci Tipsport Malta Cupu. Na úvod turnaje remizoval s rakouským WSG Tirol 1:1, naši jedinou branku vstřelil Gebre Selassie. Dokáže náš tým v druhém zápasu zvítězit? Proti AS Trenčín se představí v sobotu od 19 hodin na Tony Bezzina Stadium, zápas bude přenášet ČT sport i TV Tipsport a na našem webu bude k dispozici, jako obvykle, aktualizovaná reportáž.

AS Trenčín

Trenčín je fotbalový klub sídlící ve stejnojmenném městě na západě Slovenska. Založen byl poměrně nedávno, a to v roce 1992, kdy vznikl z vojenského celku VTJ Trenčín. Nicméně je pravdou, že začátek fotbalové tradice je v tomto městě datován již od roku 1904. Jak uvádí oficiální web klubu: „Málokde kopali skôr do guľatej koženej ako pod Čákovým hradom.“ Trenčín hraje v nejvyšší slovenské soutěži od sezony 2011/2012. Domácím stadionem je Štadión na Sihoti s kapacitou 4 300 diváků.

Nejúspěšnější období klubu bylo v sezonách 2014/15 a 2015/16. Tehdy totiž Trenčín získal dvakrát za sebou tzv. double. Vyhrál jak domácí nejvyšší soutěž, tak slovenský pohár. Aktuální situace je pro trenčínské fanoušky o něco méně příznivá. Jejich oblíbenému celku patří až devátá pozice se skóre 16:25, která by znamenala pouze skupinu o udržení. Ovšem stav ve slovenské tabulce je podobný, jako v české lize. I zde jsou rozestupy mezi 6. a 10. místem minimální. Svěřenci trenéra Mariána Zimena ztrácejí na šestou Žilinu pouze dva body.

Soupiska Trenčína čítá hned několik mladých hráčů, průměrný věk všech fotbalistů je pouhých 23 let. Přičemž nejstarším je kapverdský brankář Vozinha, kterému je 36 let. Z exotických zemí najdeme v klubu i několik Nigerijců, Srba či Ghaňana. Nejlepšími střelci slovenského celku jsou záložník Bainović a obránce Pires, oba mají po třech brankách. Je tedy zřejmé, že slovenský klub hledá střelce, který by jim výrazněji pomohl na hrotu.

Vsaďte si u Tipsportu a sledujte utkání živě!

Jak již název turnaje hraného na Maltě napovídá, sázková kancelář Tipsport je jeho hlavním partnerem. Díky tomu můžete nejen živě sledovat všechny zápasy Tipsport Malta Cupu na TV Tipsport, ale také na ně sázet! Věříte Slovanu, že proti Trenčínu ve druhém utkání zvítězí? Stačí kliknout sem a vybrat si některou z možností, které pro vás naše partnerská sázková kancelář vypsala.

Vsaďte si u Tipsportu!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO RR group service s.r.o
Mediální partneři
Hattrick Náš region