FC Slovan Liberec | Frýdek: Je to pro nás škoda, druhý zápas po sobě vedeme, ale neudržíme výsledek
Menu Další Zavřít Zavřít
26.02.2022

Frýdek: Je to pro nás škoda, druhý zápas po sobě vedeme, ale neudržíme výsledek

Šimon Knopp
Liberec - Slovan v 58. Podještědském derby remizoval 1:1. Úvodní branku utkání vstřelil v 54. minutě z penalty zkušený kanonýr Rabušic, ale Jablonec dokázal vyrovnat díky trefě Černáka. „Musíme to ukopat na 1:0 a nedostat zbytečnou branku. Potřebujeme se chytit jedním zápasem, kdy to zvládneme, a pak věřím, že můžeme udělat sérii jako třeba na podzim,“ nevěší hlavu Christian Frýdek.

Jak bys zhodnotil dnešní duel?
Myslím si, že ze začátku jsme byli lepší. Do utkání jsme vstoupili docela dobře, dařilo se nám kombinovat. Vytvořili jsme si závary před brankou i některé šance. Jednu z nich jsem měl i já, když jsem si zasekl míč před Houskou, možná kdybych to udělal rychleji, mohli jsme vést. Až do branky Rabušice jsme byli lepší. Jablonec hrozil jen z dlouhých nákopů a standardních situací. Ovšem je to pro nás škoda, druhý zápas po sobě vedeme, ale neudržíme výsledek. Bereme to jako ztrátu.

Už jsi to naznačil, máme pět zápasů bez výhry... Lze hledat pro tuto sérii nějakého společného jmenovatele?
Nevím, jestli to má nějakého společného jmenovatele, ale musíme to ukopat na 1:0 a nedostat zbytečnou branku. Je to škoda, protože se to opakuje, bylo to i v Boleslavi. Potřebujeme se chytit jedním zápasem, kdy to zvládneme, a pak věřím, že můžeme udělat sérii jako třeba na podzim.

Jak moc bylo derby vyhecované na hřišti?
Myslím si, že docela dost. Bylo to jako každé derby, soubojové. Byly tam emoce už od začátku. Rozhodčí to trochu pouštěl, poté začal rozdávat žluté karty. Možná, kdyby dal již nějakou v úvodu, tak by to tolik vyhecované nebylo.

Ty jsi zahrával přímý kop, po kterém následovala penalta. Jak jsi celou situaci viděl?
Já si myslím, že jsem měl velmi dobrý výhled. Neviděl jsem tedy, jestli si to do ruky odrazil sám nebo nějak jinak... Ale viděl jsem, že ruka byla daleko od těla. V tu chvíli jsem byl přesvědčený, že to bude jasná penalta.

Dnes se hrálo po dlouhé době před více diváky, v čem byl ten zápas jiný?
Bylo to určitě lepší. Zažil jsem to vlastně poprvé. Jsem za to rád a doufám, že lidi budou chodit čím dál více, ale my si je musíme získat tím, že budeme vyhrávat a hrát dobrý fotbal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
eFotbal Rengl