FC Slovan Liberec | Gebre Selassie: Nechali jsme tam vše, byl to bojovný a týmový výkon
Menu Další Zavřít Zavřít
13.03.2022

Gebre Selassie: Nechali jsme tam vše, byl to bojovný a týmový výkon

Šimon Knopp
Liberec - Slovan ve 25. kole zaskočil Slavii a vyhrál 1:0. Díky vlastní brance Olayinky se ujal ve 14. minutě vedení a podařilo se mu ho udržet až do konce. Přestože hrál od 18. minuty v oslabení, když obdržel červenou kartu Štetina. „S přibývajícím časem, i když síly ubývaly, tak nám to zároveň dodávalo energii. Věřili jsme, že když už to takhle dlouho držíme, že to dotáhneme do konce,“ říkal zkušený Gebre Selassie.

Jaký to byl zápas? Kolik stál sil?
Myslím, že nás to stálo všechny naše síly. Průběh zápasu asi odpovídal tomu gólu, který jsme vstřelili, nebo kdo ho teda dal... Zasloužené v tom smyslu, že jsme tam nechali vše, byl to bojovný a týmový výkon. Po herní stránce se o tom asi bavit nemusíme.

Co ti proběhlo hlavou, když jsme šli proti Slavii v 18. minutě do desíti?
No, že to bude dlouhé. Ale dobře jsme ustáli následnou standardku, kdybychom z ní hned inkasovali, tak by se zápas asi vyvíjel jinak. S přibývajícím časem, i když síly ubývaly, tak nám to zároveň dodávalo energii. Věřili jsme, že když už to takhle dlouho držíme, že to dotáhneme do konce.

Slávisté si stěžovali na terén, jak bys okomentoval hřiště? Jak se ti na něm hrálo?
Jak bych okomentoval hřiště? ...bylo to pro oba stejné... Asi to možná trochu nahrávalo nám, že jsme chtěli být kompaktní a nemuseli jsme se honit do nějakých zběsilých věcí.

Byl jsi dnes u jediného gólu, jak to celé bylo?
Já jsem to lízl. Měl jsem to dostat pochopitelně už na branku, ale možná, jak jsem trochu nezvyklý hrát tuto pozici, tak jsem byl trošku překvapený, že mě Marios našel. Příště doufám, že už to dám rovnou na branku.

Jak dlouho trvaly křeče?
Nevím, ke konci. Posledních pět, deset minut. Bylo to hodně běhání bez balónu, posouvání tam a zpátky, hodně výskoků a hlaviček...

Jak moc nabouralo taktiku, že jsme brzo přišli o stopery?
Pochopitelně je to potom úplně něco jiného, než jsme chtěli hrát. I když jsme to potom ve druhém poločasu znovu posunuli na tři stopery, ale přeci jen když z toho vypadnou dva obránci... Člověk se na něco připravuje, ale po dvaceti minutách je to úplně jinak. Ale zase to ukazuje něco o tom týmu, že jsme si s tím poradili v rámci možností, co jsme měli.

Zažil jsi někdy zápas, kdy jste nevystřelili na bránu a vyhráli jste?
Nepamatuji si. Ale jak říkám, odpovídá to celkovému průběhu dnešního zápasu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical KEEN
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec