FC Slovan Liberec | Jarní část ligy pokračuje, Slovan čeká nedělní duel v Českých Budějovicích
Menu Další Zavřít Zavřít
03.02.2023

Jarní část ligy pokračuje, Slovan čeká nedělní duel v Českých Budějovicích

Ondřej Marko
Liberec - V rámci 18. kola české nejvyšší soutěže vyrazí náš tým na duel do Českých Budějovic. Jihočeský klub aktuálně pobývá na třinácté příčce, nicméně rozdíl mezi námi tvoří pouhé čtyři body. Poradí si Slovan s kvalitním soupeřem? Utkání se hraje již tuto neděli od 15:00.

SK Dynamo České Budějovice - úvodní prohra v Lize, úspěch v poháru

Byly to pouhé tři kluby, které dopadly v podzimní části české nejvyšší soutěže hůře, než náš jihočeský soupeř. Na špatný průběh sezony reagovalo také vedení, když se na konci října rozloučilo s trenérem Weberem. Ten tak v klubu působil pouhých pět měsíců. Provizorně byl nahrazen asistenty Lerchem a Kladrubským, dokud nebyla nalezena finální náhrada. V listopadu se do trenérské role postavil někdejší liberecký kapitán Tomáš Zápotočný, který působil do té doby v Příbrami, spolu s ním se o funkci dělí i jeho bývalý asistent, Marek Nikl.

Jak již bylo řečeno, českobudějovickému celku se v lize doposud příliš nedařilo. V praxi to znamená bilanci 17 zápasů, z nichž vyhrál pět, tři remizoval a devět prohrál. Podtrženo sečteno, výsledek je 18 bodů. Tři jmenované kluby od konce mají bodů 16, 13 a 11. To však ani při nejmenším neznamená, že se ještě nemohou vyšplhat o dost výše. Na dohled kupředu se nachází hned několik klubů: Teplice (19 bodů), Brno a Ostrava (shodně 21 bodů), náš tým (22 bodů) či Mladá Boleslav (23 bodů).

V rámci zimní přípravy pobývali Budějovičtí v tureckém Beleku. Zde se utkali se třemi týmy, přičemž zvítězili pouze jednou. Proti kosovské Prištině si připsali výhru 4:1, polskému Widzew Lodž naopak 0:4 podlehli a s maďarským Vasasem prohráli 2:3.

V prvním ostrém zápasu se Budějovice utkaly venku se Slováckem a do duelu nevstoupily vůbec špatně. V první půli byly naopak lepším celkem a byly velmi blízko vstřelení branky. Po změně stran se však domácí favorit probudil a v 70. minutě rozhodl o vítězství slovácký Holzer. Náš nedělní soupeř tak duel prohrál 0:1.

Tím však jihočeské mužstvo nekončilo svůj program. Ve středu se totiž ještě utkalo doma s Hradcem Králové v rámci MOL Cupu. Již v 18. minutě se trefil budějovický Jakub Matoušek a ještě do poločasu na něj navázala nová nigerijská akvizice, Quiadri Adediran. Hradec se na odpor nezmohl, prohrál 0:2 a do čtvrtfinále tak míří Budějovice, na které v něm čeká Zbrojovka Brno.

FC Slovan Liberec - remíza na úvod jarní části

Náš klub zahájil svou jarní kampaň domácím ligovým duelem proti Pardubicím. Ve 40. minutě si hned ve svém prvním startu připsal trefu Victor Olantuji, který je pod Ještědem na hostování z kyperské Larnaky. Pár minut po změně stran si však smolně srazil míč do vlastní brány Dominik Plechatý. Do konce utkání již další gól nepadl, oba celky tak za remízu 1:1 získaly bod.

Slovan se aktuálně nachází na deváté příčce, kde byl již před uplynulým kolem. Za 17 duelů 21 bodů, a to za šest výher, tři remízy a sedm proher. Střed tabulky je i letos velmi vyrovnaný. Nejblíže nám je Mladá Boleslav (23 bodů), poté Slovácko, Bohemians a Olomouc (shodně 25 bodů) a čtvrtý Hradec s 26 body.

S Českými Budějovicemi jsme se naposledy utkali v loňském srpnu, a to v rámci čtvrtého kola nejvyšší české soutěže. Slovan byl tehdy po většinu duelu lepším a aktivnějším celkem, přičemž první branku vstřelil ve 22. minutě Mick van Buren. Soupeř se vzchopil a zabojoval až před samotným koncem utkání, nicméně mu to přineslo kýžený efekt, v 90. minutě srovnal Havel. Utkání tedy skončilo nerozhodným výsledkem 1:1.

Zvládne Slovan toto utkání a připíše si první výhru v jarní fázi sezony? Duel se hraje tuto neděli od 15:00.

Vsaďte si u Tipsportu!

Myslíte si, že dokáže Slovan České Budějovice porazit? Nebo že padnou maximálně dvě branky, jako se stalo v posledních sedmi vzájemných konfrontacích? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Crytur
Mediální partneři
eFotbal Náš region