FC Slovan Liberec | Lukáš Červ po Budějovicích: Jsem rád, že jsme konečně vyhráli venku
Menu Další Zavřít Zavřít
05.02.2023

Lukáš Červ po Budějovicích: Jsem rád, že jsme konečně vyhráli venku

Martin Soukup
České Budějovice/Liberec - Autor první trefy Lukáš Červ odpovídal na pozápasové tiskové konferenci na dotazy novinářů. “Má hlavní myšlenka byla trefit bránu,” okomentoval svůj druhý gól v sezoně.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Myslím si, že jsme do zápasu vstoupili dobře. Měli jsme dnes celkem netypickou sestavu se čtyřmi středními záložníky, abychom zahustili střed. Bylo to hlavně o komunikaci, abychom zavírali na středu Jakuba Horu, který dobře rozehrává. V podstatě všechny akce jdou přes něj. Měli jsme tam dost šancí, které jsme sice neproměnili, ale šli jsme gólům naproti. Toho jsme využili, dali jsme gól na 1:0 a druhou půli jsme opět začali dobře. Měli jsme další šance a nakonec se nám povedlo vstřelit z penalty druhou branku, takže jsem rád, že jsme konečně vyhráli venku.

Domácí ti nabídli dobrou střeleckou pozici, ze které ses nemýlil. Trefil jsi to tak, jak jsi chtěl?

Ano, před zápasem jsme na tyto situace upozorňovali, že tam Dynamo má slabé stránky. Od Christiana Frýdka mi přišla skvělá nahrávka, míč mi akorát skočil do kroku a má hlavní myšlenka byla trefit bránu. Na štěstí mi sedla a šlo to po zemi k tyči. Jsem za to velmi rád.

Nebyli jste za stavu 0:0 nervózní, když jste tam měli dost příležitostí a k tomu vám ještě rozhodčí neuznal gól? Mohlo být rozhodnuto daleko dříve...

Ano, určitě. Mohli jsme to samozřejmě dohrát lépe, ale jsem rád, že jsme to takhle zvládli. To, že jsme nedali šance, to je fotbal. Potom to padlo z té penalty, takže jsem rád.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Pneu Hnídek
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls