FC Slovan Liberec | Ligu vedoucí béčko čeká v neděli duel s druhými Benátkami nad Jizerou
Menu Další Zavřít Zavřít
14.10.2022

Ligu vedoucí béčko čeká v neděli duel s druhými Benátkami nad Jizerou

Ondřej Marko
Liberec - Náš rezervní tým čeká tento víkend důležitý zápas, na domácí stadion totiž dorazí druhé Benátky nad Jizerou. Béčko sice v minulém utkání ztratilo remízou body, nicméně stále drží první místo. Posílíme po víkendu svou pozici? Duel se hraje v neděli od 10:15 na Městském stadionu.

SK Benátky nad Jizerou

Benátky nad Jizerou vstoupily do letošní sezony čtvrté ligy výborně. Po prvních deseti kolech si připsaly šest výher, čtyři remízy a, jako jediný tým z ligy, žádnou prohru. To vychází na 22 bodů, což znamená druhé místo se ztrátou tří bodů na náš tým. Nejblíže je Benátkám Hlinsko (21 bodů) a poté Vysoké Mýto s Velkými Hamry, které mají shodně po 18 bodech.

Náš nedělní soupeř své poslední dva duely vyhrál, čímž překonal nepříznivou bilanci. Ta čítala tři ligové remízy po sobě a vyřazení v MOL Cupu Varnsdorfem (1:2). Naposledy se Benátky utkaly s předposledním Náchodem, jenž porazily 2:0.

FC Slovan Liberec

Náš tým sice již přišel o svou neporazitelnost, nicméně stále se úspěšně drží na vrcholu tabulky, a to s 25 body. Po deseti kolech máme na kontě osm výher, jednu remízu a jednu prohru.

Právě poslední utkání skončilo naší první letošní remízou. Rezerva odehrála duel v Ústí nad Orlicí, ve kterém měla až do konce nakročena k vítězství. Avšak soupeř srovnal stav deset minut před koncem a skóre 1:1 již zůstalo konečné.

A jak utkání shrnul trenér B-týmu Josef Petřík? „Utkání se hodnotí trochu složitěji, protože jsme byli lepší, měli jsme balon na kopačkách, bohužel jsou věci, o nichž se moc mluvit nesmí. Lidé nás nepustili do tlaku, v podstatě není moc co hodnotit. Je škoda, že když jsme vedli 1:0 po vlastní brance soupeře, že jsme to neudrželi. Měli jsme pasáž, kdy jsme mohli přidat druhý gól. Čisté gólovky jsme si ale nevypracovali, protože hra byla rozkouskovaná, čelili jsme 30 standardním situacím a soupeř rychle akce přerušoval.“

Náš rezervní tým odehraje 11. kolo Divize C v neděli, a to od 10:15 na Městském stadionu. Vstup na utkání je zdarma. Rezerva se zároveň bude muset obejít bez posil z A-týmu, neboť ten v neděli vyráží do Zlína.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Centrum Babylon
Mediální partneři
Náš region Hattrick
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B