FC Slovan Liberec | Máme v týmu mnoho kreativních hráčů, kteří dokážou připravit dobré příležitosti, libuje si van Buren
Menu Další Zavřít Zavřít
06.08.2022

Máme v týmu mnoho kreativních hráčů, kteří dokážou připravit dobré příležitosti, libuje si van Buren

Tomáš Honzejk
Liberec - O takové domácí premiéře v dresu Liberce se mu ani nezdálo. Mick van Buren nastoupil poprvé v základní sestavě na stadionu U Nisy a fanouškům se hned uvedl hattrickem. Důležitý byl hlavně jeho první gól na 3:1 v nastavení první půle. "Neřekl bych, že to byl úplně zlomový moment utkání, ale bylo to velmi důležité", uvědomuje si nizozemský útočník.

Co bys řekl k průběhu utkání?

Hráli jsme velmi dobře. Máme hodně kreativních hráčů, kteří nám dokážou připravit dobré příležitosti. Na druhé straně jsme měli v tomto utkání velmi dobrou defenzivní organizaci. Byli jsme od trenérů dobře připravení na soupeře. Byl to od nás dobrý zápas.

Jak důležitý byl tvůj gól na 3:1 na konci prvního poločasu? Jednalo se o zlomový moment utkání?

Neřekl bych, že to byl úplně zlomový moment utkání, ale bylo to velmi důležité. Když Teplice snížily na 2:1, měli jsme hlavy trochu dole. Naštěstí jsme ihned odpověděli a zvýšili na 3:1. Kdyby se šlo do šaten za stavu 2:1, druhý poločas by podle mě vypadal úplně jinak.

Za první dva zápasy má Slovan sedm vstřelených branek. Co říkáš na tuto střeleckou bilanci v úvodu soutěže?

Jak jsem říkal, máme hodně kreativních hráčů, kteří dokážou připravit šance a jsou nebezpeční při zahrávání standardních situací, což je pro nás strašně důležité. Na trénincích pracujeme hodně na rozehrávání standardních situací. Máme díky tomu více cest, jak docílit branky, což jsme předvedli v prvních dvou utkáních.

Můžeš popsat svou cestu do Liberce? Bylo ve hře setrvání ve Slavii?

Ano, bylo ve hře i setrvání ve Slavii, ale kdybych zůstal, nepředpokládal jsem výraznější prostor na hřišti a dostatečnou minutáž. Proto si myslím, že má volba jít do Liberce byla správná. Jsem velice rád, že zde mohu být.

Jak silný je podle tebe Slovan a jaké může mít ambice?

Máme v týmu mnoho dobrých hráčů. Mladých a motivovaných. Viděl jsem to hned během prvních dnů na soustředění v Rakousku. Celkově všichni v týmu mají velkou motivaci. Vědí, že pokud se ukáží v dobrém světle v Liberci, mohou je čekat dobré kariéry. Ale po dvou zápasech je příliš brzy na mluvení o ambicích.

Jak na tom jsi s češtinou?

Je to lepší. V České republice jsem šestým rokem a mluvím poměrně dobře. Pořád je to ale trochu pomalé a mluvit anglicky je pro mě lepší.

Díky čemu se ti povedlo tak rychle zapracovat do mužstva a očekával jsi takto skvělý start?

Můj první hattrick v kariéře jsem vstřelil před devíti lety, takže jsem opravdu neočekával takový start. S mnoha hráči, se kterými jsem se potkal v Liberci, už jsem dříve hrál v jiných mužstvech, takže spolupráce a adaptace do mužstva je jednodušší. Vím, co od nich mohu v zápase očekávat, takže lépe zapadnu do týmu. Navíc mají vysoké kvality, takže se s nimi hraje dobře.

Na stadion si našlo cestu 4 500 fanoušků. Jak se hrálo s jejich podporou?

Byli skvělí. Upřímně jsem nečekal takovou podporu, byl jsem lehce překvapen. Hrálo se díky nim lépe. Doufám, že nás budou takto podporovat i v dalších zápasech, protože to cítíme a podáváme díky nim lepší výkony.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Gasservis
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus