FC Slovan Liberec | Statistiky: Výborný TGS a pět klíčových přihrávek na van Burena
Menu Další Zavřít Zavřít
09.08.2022

Statistiky: Výborný TGS a pět klíčových přihrávek na van Burena

Redakce
Liberec – Střelecká hitparáda i nejvyšší výhra za poslední dva roky. Některé statistiky z utkání proti Teplicím (5:1) vás ale možná překvapí, čísla nevypovídají o tak jednoznačné záležitosti, jak by se na první pohled mohlo zdát. Kolik šancí naše mužstvo vlastně mělo?

Většina metrik pro Teplice, efektivita rozhodla

Asi byste čekali, že po pětigólové náloži do sítě Teplic půjdou všechny herní atributy pro naše mužstvo. Opak je pravdou. Soupeř zaznamenal víc vstupů na útočnou polovinu (73-53), do konečné třetiny hřiště (48-31) i vápna (24-10). Byl také úspěšnější v soubojích, kterých vyhrál 96 ze 177 (54 %) a měl také vyšší procentuální úspěšnost přihrávek (80 ku 78 %).

Hosté zároveň táhli na branku Oliviera Vliegena celkem 93 útoků, Slovan si jich vytvořil pouze 80. Zatímco naše mužstvo srovnalo jejich rozložení, Tepličtí využívali kraje hřiště až osminásobně oproti středu (25 útoků zprava, tři přes střed a 24 zleva).

Teď přichází ale, které rozhodlo o výsledku. Slovan vyhrál na šance jednoznačně 10:4, šestkrát vystřelil na bránu, zatímco soupeř pouze dvakrát. Naše mužstvo průměrně pálilo ze vzdálenosti 12,7 metru, možná až lehce bizarně si však ve statistice xG (počtu očekávaných branek zapsalo pouze číslo 1,88 – soupeř měl 1,70), zápas by tedy podle této metriky měl nejpravděpodobněji skončit 2:2.

Opět góly ze standardek i pět klíčových pasů Mickovi

První zápasy nové sezony odkryly jeden podstatný rozdíl oproti předchozímu ročníku. Jen pro připomenutí, v minulé sezoně ze standardek naše mužstvo skórovalo celkem třináctkrát (z toho však šestkrát z penalty). V aktuálním ročníku zatím parta Luboše Kozla píše úplně jiný příběh.

Oba góly na Letné padly po standardní situaci, proti Teplicím modrobílí přidali další dvě přesné trefy, které potrestaly fauly soupeře. Zdá se tak, že meta může být rychle překonána.

Na závěr pojďme rychle na individuální čísla. Dařilo se Theovi Gebre Selassiemu, jenž měl nejvyšší úspěšnost vyhraných soubojů (70 %) i přihrávek (90 %), zároveň také posouval hru společně s Dominikem Plechatým nejčastěji dopředu – celkem 38 pasů směrem vpřed.

Nejvíce přihrávek naopak převzal Maksym Talovjerov a to 38, netradičně vysoké číslo přihrávek obdrželi také oba útočníci – Mick van Buren a Imad Rondič (36). První jmenovaný zároveň dostal hned pět klíčových nahrávek, po nichž padly tři branky. Nejvíc míčů získal TGS (10) a nejvíc jich ztratil střelec hattricku (12). V napadání zářil Preisler (7/4) a v driblincích zase jistý Doumbia (4/3).

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Bude doplněno později.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Auto Koutek
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec