FC Slovan Liberec | Matoušek se dvakrát trefil, přesto se neradoval: Z výsledku zápasu jsme smutní
Menu Další Zavřít Zavřít
20.02.2022

Matoušek se dvakrát trefil, přesto se neradoval: Z výsledku zápasu jsme smutní

Šimon Knopp
Mladá Boleslav/Liberec - Z bláznivého utkání proti Mladé Boleslavi nakonec liberečtí fotbalisté odvážejí pouze bod. Výsledek 3:3 mrzí zejména kvůli brance obdržené až v nastavení, která rozhodla o dělbě bodů. „Taková utkání musíme dohrát do vítězného konce,“ ví Jan Matoušek.

Jak bys zhodnotil dnešní duel?
Je to složité. Před zápasem bychom bod asi brali, ale po tom průběhu, nejprve prohráváme, poté vedeme 3:1... Taková utkání musíme dohrát do vítězného konce. Navíc mrzí i to, že gól dostaneme až v nastaveném čase, po krásné brance Ewertona, kterému se to v zápase povedlo dvakrát. S tím ani Míla (pozn. red. Milan Knobloch) nemůže nic dělat. Z výsledku zápasu jsme smutní.

Co říkáš výkonu Ewertona, jak se proti němu hraje?
Asi každý vidí, že to je skvělý fotbalista. Má to v noze, je velmi klidný na míči. Po té první střele, ze které vstřelil branku, jsem si říkal, že to takhle může někomu „ulétnout“... Ale on to trefil dvakrát, řekl bych, že je pro něj česká liga malá. S jeho potenciálem se může dostat hodně daleko.

Budete si jako tým hodně vyčítat, že jste ho nechali dvakrát takhle nebezpečně vystřelit?
Víte tohle se těžko hodnotí. Jak je skvělý na míči, tak proti němu hráči nechtějí moc vystupovat. Aby z toho nebyla penalta, neobešel je a pak třeba nepřišel nebezpečný centr... Většinou se spíše vyčkává a on to dokáže dobře trefit. Nejde říci, že to jsou chyby v bránění. Já sám nevím, jak bych na něj měl hrát.

Tys dneska vstřelil dvě branky, po dlouhé době, jak je to důležité pro tvoje sebevědomí?
Pro mě je to obrovský krok, beru to jako odrazový můstek. Je pravda, že gól jsem už nedal dlouho, naposled za Liberec proti Teplicím. Doufám, že jsem jaro začal dobře, a že na to navážu a Liberci co nejvíce pomůžu.

Měl jsi tam takovou potyčku s Douděrou, co se přihodilo?
Já jsem couval a omylem jsem mu šlápl na nohu. Žlutou kartu beru, ale kdyby z toho byla červená, tak bych byl asi hodně naštvaný. Po zápase jsme se bavili, opravdu to bylo omylem.

U té třetí branky jsi říkal, že to pro Milana bylo složité, ale chyba předcházela asi spíše ve středu hřiště, že?
To je to, o čem jsem mluvil. Zápas musíme dohrát na jejich půlce, klidně v rohu. Zbývaly dvě minuty do konce. Chtěli jsme to hrát fotbalově a pak z toho pramení takové chyby. Kdybychom to nakopli dopředu a dohráli před jejich bránou, tak by z toho bylo třeba vítězství.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Penzion Eva
Mediální partneři
Hattrick Náš region