FC Slovan Liberec | Musíme to hodit za hlavu a soustředit se na další zápasy, říká Michael Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
01.03.2023

Musíme to hodit za hlavu a soustředit se na další zápasy, říká Michael Rabušic

Adam Žatečka
Liberec - Ve středu přivítal v rámci čtvrtfinále MOL Cup domácí Slovan pražskou Spartu. Domácí šli rychle do vedení, které si dlouho drželi. Po jedné z mnoha skrumáží se podařilo hostům vyrovnat a následně vedení strhnout na svoji stranu. Slovan dokázal vyrovnat, po centru Mészárose vstřelil branku Michael Rabušic, kterému na zápis do utkání stačilo šest minut. Po prodloužení se šlo do penalt, v nich se od Slovanu štěstí odvrátilo. Fanoušky oblíbený „Rambo“ pak na tiskové konferenci své spoluhráče pochválil.

Jak bys zhodnotil dnešní dramatické utkání?

Byl to atraktivní zápas s dobrou kulisou. Chci pochválit kluky, hráli velmi dobře. Vedli jsme v podstatě od začátku zápasu, dobře jsme bránili, ale zároveň jsme i hrozili. Měli jsme pár šancí na zvýšení skóre, to se bohužel nepodařilo. Klíčovým faktorem bylo za mě vyrovnání na 1:1, to Spartě dodalo křídla do zbytku zápasu. Sparta pak dala gól na 2:1, nám se podařilo srovnat, pak přišly penalty, to už je loterie. V tom jsme dnes byli trochu smutnější.

Kdyby se vám podařilo dát gól na 2:0, vypadalo by to jinak?

Určitě, kdyby se nám to povedlo, tak by to pro Spartu už bylo hodně těžké, protože jsme opravdu hráli dobře. Bránili jsme poctivě, dá se říct, že Sparta měla šance jen po rozích nebo nějakých skrumážích. Bohužel jsme druhý gól nepřidali, naopak jsme právě z té skrumáže dostali na 1:1. Takový je prostě fotbal. Dnes si myslím že to byl slušný zápas, nahoru, dolů, prohrávali jsme, pak jsme zase vyrovnali, rozhodly až penalty, které jsou vždycky o štěstí.

Věřili jste, že by mohla být psychická výhoda na vaší straně po tom vyrovnání?

Ona třeba i byla na naší straně, ale to prodloužení je v podstatě další zápas. Sparta má kvalitu, my jsme spíš poctivě bránili, ale taky jsme tam měli nějaké šance, skrumáže. Mohlo se stát, že bychom ten gól dali, ale myslím, že to došlo spravedlivě do penalt.

Převažuje teď spíše smutek, nebo naopak radost z dobrého výkonu?

Musíme to brát tak, jak to je. Jsem rád, že jsme proti rozjeté Spartě podali slušný výkon. Tohle ale už musíme hodit za hlavu, v neděli máme důležitý zápas s Bohemkou a ten musíme zvládnout.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Hennlich
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Beat radio