FC Slovan Liberec | Všichni k Nise! Slovan bude bojovat o postup do semifinále MOL Cupu s pražskou Spartou
Menu Další Zavřít Zavřít
28.02.2023

Všichni k Nise! Slovan bude bojovat o postup do semifinále MOL Cupu s pražskou Spartou

Tomáš Honzejk
Liberec - Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od prohraného pohárového finále s celkem z Letné. Byl to také zatím poslední vzájemný souboj v rámci MOL Cupu. Všichni v Liberci si jistě ještě pamatují, co se v zápase stalo a jaké informace vyšly v říjnu roku 2020 na povrch. Nastal čas na odplatu! Přijďte na stadion podpořit liberecké hráče a pomoci jim na cestě do semifinále. Zápas startuje ve středu 1. března od 17 hodin.
Online prodej vstupenek

FC Slovan Liberec - vysněná cesta do Evropy

Svěřenci trenéra Kozla zatím nemají v jarní části ligové soutěže přesvědčivou formu. Z pěti utkání zvítězili pouze jednou, v Českých Budějovicích 2:0. V prvním utkání po zimní pauze remizovali na domácím stadionu s Pardubicemi 1:1. Po zmíněném utkání na jihu Čech prohráli doma se Slováckem 0:1, s Olomoucí remizovali 2:2 a naposledy se vrátili z Plzně po těsné porážce 1:2. Výkony nejsou špatné, ale mužstvo se často trápí ve finální fázi.

Naopak v pohárové cestě šlo zatím vše hladce. V prvním utkání se modrobílý celek představil na hřišti divizních Rokycan. Po skvělé propagaci ze strany soupeře sledovala zápas celá republika. Naše mužstvo nenechalo nic náhodě a vyhrálo přesvědčivě 5:1. Následně čekala Slovan daleká cesta do Frýdku-Místku. V rodišti Michala Fukaly si hráči s chutí zastříleli a zvítězili 6:0. Dalším soupeřem byla olomoucká Sigma. Také v tomto listopadovém utkání Slovan jednoznačně zvítězil, a to poměrem 4:1.

Touto výhrou si naše mužstvo zajistilo účast ve čtvrtfinále, kde mu byla za soupeře přidělena pražská Sparta. Rudému týmu máme co vracet. Všichni z pod Ještědu si moc dobře pamatují, jak probíhalo vzájemné finále první červencový den v roce 2020. Se Spartou se Slovan utkal hned v prvním kole letošní sezóny a na jejím hřišti zvítězil 2:1. Dokáží naši hráči porazit pražského soka také podruhé v sezoně?

Výkop čtvrtfinále MOL Cupu je naplánován na první březnový den 17:00. Neváhejte a přijďte hráče podpořit přímo na stadion U Nisy! Budou to potřebovat!

AC Sparta Praha - vzrůstající jarní forma

Letenští sice vstoupili do jarní části remízou na hřišti Hanáků 1:1. Od té doby ale vyhráli čtyři utkání v řadě a dokázali v nich nastřílet úctyhodných 16 branek. V domácím utkání porazili Mladou Boleslav 4:1. Následovalo malé pražské derby a vítězství 6:2 na hřišti Bohemians. Další domácí výhra, tentokrát nad Jabloncem 3:0 a naposledy utkání ve Zlíně a vítězství 3:2. V tomto zápase Sparta vedla už 3:0, ale Zlín se dvěma zásahy dokázal vrátit do zápasu a nechybělo mnoho, aby v závěru vyrovnal.

Co se týče pohárové pouti, byla Sparta jako účastník předkol evropských soutěží nasazena o kolo později než liberecký Slovan. V letošním ročníku MOL Cupu má tak zatím odehrané jen dva zápasy. V tom prvním jela do Domažlic, kde se utkala s místním celkem, za který nastupují mimo jiné Egon Vůch či David Limberský. Pražané potvrdili roli favorita a zvítězili jednoznačně 6:1. To v osmifinále čekal na Spartu daleko těžší soupeř. Ostravský Baník, který měl výhodu domácího prostředí. Ani to Spartu nezastavilo a z Moravy si odvezla výhru 3:2 a postup do čtvrtfinále.

Od již zmiňovaného finále se fotbalisté Slovanu a Sparty utkali pětkrát v ligových duelech. První dva souboje skončily nerozhodně (1:1 a 2:2). Další dva zápasy vyhráli Letenští (5:0 a 2:1). A jak již bylo napsáno výše, v zatím posledním vzájemném souboji uspěl Slovan na pražské Letné poměrem 2:1.

Vsaďte si u Tipsportu!

Myslíte si, že se Slovan pomstí za finále poháru z roku 2020 a Spartu porazí? Nebo si chcete tipnout, kdo dá v utkání první gól? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco RR group service s.r.o
Mediální partneři
Náš region Radio Blaník Liberec