FC Slovan Liberec | Poslední podzimní ligový zápas, Slovan jede bojovat o body do Teplic
Menu Další Zavřít Zavřít
10.11.2022

Poslední podzimní ligový zápas, Slovan jede bojovat o body do Teplic

Šimon Knopp
Liberec - Přiblížil se konec podzimní části sezony a liberečtí fotbalisté se vydají do Teplic sehrát poslední ligový duel roku 2022. Zároveň se 16. kolem nejvyšší české soutěže načne druhá polovina zápasů základní herní části. To znamená, že Slovan změří síly s týmem Teplic, který začátkem srpna porazil 5:1. Podaří se svěřencům trenéra Kozla v sobotu od 15 hodin výhru zopakovat?

FK Teplice

Tepličtí fotbalisté se od začátku sezony nepotkali s ideální formou. Aktuálně jim v tabulce patří až 14. příčka se ziskem šestnácti bodů. Ovšem je pravdou, že na čtvrtý Hradec ztrácí pouze sedm bodů, což je zapříčiněno velmi nízkými bodovými rozdíly, obzvlášť ve středu tabulky. Teplické sráží především špatné výkony v defenzivě, po Pardubicích mají nejhorší obranu ligy. Skláři inkasovali celkem 34x a jejich rozdíl ve skóre je výrazně negativní (-16).

Rovněž posledních pět utkání Teplic nebylo nikterak přesvědčivých. Získaly totiž jenom tři body za jedinou výhru proti Sigmě Olomouc (2:1). Ve zbytku zápasů prohrály. Nestačily na Hradec Králové (1:4), České Budějovice (1:2), Slovácko (1:2) a v posledním duelu ani na Mladou Boleslav (0:3). Zazářil především Daniel Mareček, který se trefil hned dvakrát, a to na konci prvního a na začátku druhého poločasu.

Teplice, podobně jako většina dalších prvoligových celků, stále bojuje i v MOL Cupu. Svůj osmifinálový zápas sehrají 17. listopadu proti Zbrojovce Brno, výhodou jim bude domácí prostředí. Již teď je jasné, že minimálně dorovnají minulý ročník, kde dokráčely rovněž do osmifinále. Tehdy nestačily na pražskou Spartu, které podlehly rozdílem dvou branek.

Střelečtí tahouni v dresu Teplic jsou Filip Žák a Abdallah Gning, oba nastříleli po šesti brankách. Nejvíce asistencí dosáhl Robert Jukl, svým spoluhráčům již přihrál na čtyři branky. Bodově nejlepším je s devíti kanadskými body (6+3) mladý Senegalec Abdallah Gning, který předvádí v dresu Teplic kvalitní výkony. V bráně se točí dvojice Tomáš Grigar a Filip Mucha. Druhý jmenovaný udržel jedno čisté konto.

FC Slovan Liberec

Liberečtí fotbalisté dokázali v minulém kole odčinit porážku 0:3 s Brnem a proti Hradci Králové doma zvítězili 2:0. Ve čtrnácté minutě se trefil Mick van Buren a druhou nádhernou branku přidal nůžkami střídající Imad Rondić. Jednalo se o 1200. gól Slovanu a zisk tří bodů znamenal navíc dosažení mety 1400 bodů v české lize.

Díky vítězství se Slovan vyšvihl zpátky na sedmou příčku se ziskem 21 bodů. Kdyby svěřenci trenéra Kozla dokázali proti Teplicím zvítězit a ostatní celky v TOP 6 zaváhaly, mohlo by dokonce dojít k posunu libereckého mužstva na čtvrté místo, na které ztrácí pouhé dva body.

Pokud se podíváme na vzájemné zápasy s teplickým týmem, zjistíme, že liberečtí fotbalisté častěji odcházeli ze soubojů poražení. Ovšem v minulém zápase tato statistika neplatila. Ve druhém kole Slovan doma dominoval a Teplice přehrál jasně 5:1. Trefili se Doumbia, Talovjerov a třikrát Mick van Buren.

Nejlepším střelcem Slovanu je nadále, již zmíněný, Mick van Buren. S devíti brankami ztrácí jednu trefu na aktuálně vedoucího Jakuba Řezníčka z Brna. Po dvou asistencích nasbírali Lukáš Červ a Christian Frýdek, v tomto ohledu jsou nejlepšími v libereckém dresu. Olivier Vliegen odchytal zatím všechny ligové zápasy a připsal si již čtyři čistá konta.

Podaří se Slovanu proti Teplicím zakončit zimní část sezony vítězně? Vydejte se podpořit náš klub s fanouškovským výjezdem či sledujte aktualizovanou reportáž v sobotu od 15 hodin, kterou Vám nabídneme na našem webu.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan zopakuje poslední vysoké vítězství? Nebo vyhraje 2:1 stejně jako v posledních dvou duelech v Teplicích? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Aura Medical
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec