FC Slovan Liberec | Semifinále Skupiny o umístění zahájí Slovan v neděli v Českých Budějovicích
Menu Další Zavřít Zavřít
05.05.2023

Semifinále Skupiny o umístění zahájí Slovan v neděli v Českých Budějovicích

Šimon Knopp
Liberec - Liberečtí fotbalisté zakončili základní část na sedmém místě, a proto budou bojovat v ligové nadstavbě ve skupině o umístění. V semifinále se dvakrát utkají o postup proti Českým Budějovicím. První zápas odehrají na hřišti soupeře, a to v neděli od 15 hodin. Autobusový zájezd tentokrát vypravován nebude, zájemci o vstupenku do sektoru hostů musí poslat objednávku na mail fanousci@fcslovanliberec.cz.

Informace o ligovém FINÁLE

SK Dynamo České Budějovice - únik skupině o udržení na poslední chvíli

Budějovice prožily dvě velmi podobné části sezony, alespoň výsledkově. Dalo by se říci, že konzistentními výkony (zisk 18 bodů během podzimu a 17 během jara) se jim podařilo nakonec vyhnout skupině o udržení, a to i přesto, že před posledním kolem jim patřilo až 12. místo. Díky ztrátě Jablonce a lepším vzájemným zápasům s Baníkem poskočily Budějovice až na desátou příčku s 35 body. Základní ligovou část zakončily s 32 vstřelenými brankami a 53 inkasovanými.

Ve 30. kole nejvyšší české soutěže nastoupilo Dynamo doma proti předposlednímu celku tabulky, Pardubicím. V utkání, ve kterém nebyla k vidění ani jedna žlutá karta, zvítězily Budějovice 3:1. Rozhodlo se především ve druhém poločasu, když se trefil Patrik Čavoš a svoji druhou branku přidal i Marcel Čermák. Pardubice pouze v samotném závěru korigovaly výsledek, když se prosadil Robin Hranáč.

Jak je patrné, z počtu vstřelených branek, Budějovice se v této sezoně potýkaly s ne zcela příznivou střeleckou formou. Nejlepším střelcem týmu (po základní části) se stal Lukáš Čmelík s pěti trefami. V počtu asistencí (5) i přihrávek do šance (15) si nejlépe vedl Jakub Hora. Do všech třiceti utkání nastoupil jako jediný z týmu Patrik Hellebrand. Většinu zápasů na pozici jedničky působil v bráně Martin Janáček a vychytal dohromady dvě čistá konta.

FC Slovan Liberec - nejlepší výchozí pozice i dramatický duel se Spartou

Liberečtí fotbalisté měli již před zápasem se Spartou prakticky jistotu toho, že se umístí v prostřední skupině. Přestože existovala i teoretická šance posunu do top šestky, rozdíl ve skóre mezi Sigmou a Slovanem byl příliš veliký, nehledě na to, že jsme potřebovali doma porazit Spartu...

V nedělním domácím utkání proti Pražanům se opravdu dlouho zdálo, že se Slovanu podaří v posledním domácím zápase základní části ligy zvítězit. Ve třinácté minutě otevřel skóre Valenta a domácím fotbalistům se dařilo soupeře do ničeho nepouštět a naopak si vytvářet další šance. Skóre 1:0 platilo až do 90. minuty, kdy byla odpískána penalta ve prospěch Sparty. Tu proměnil Mabib a nastartoval velmi dlouhé nastavení, ve kterém Sparta dokázala utkání otočit díky další proměněné penaltě Mabiba a gólu Kuchty. Utkání navíc po dvou žlutých a následné červené kartě nedohrál Gigli Ndefe, který bude chybět v následujícím duelu. Nastoupit nebude moct ani zraněný Karol Mészáros.

Porážka 1:3 sice znamenala, že Slovan si další body do tabulky nepřipsal, ale i tak se mu podařilo udržet sedmou příčku a vytvořit si nejvýhodnější pozici pro navazující utkání ve Skupině o umístění. Základní ligovou část zakončil liberecký tým se ziskem 38 bodů. Vstřelil dohromady 39 branek a 43 jich inkasoval.

Pohled na vzájemné duely s Českými Budějovicemi lépe vyznívá pro náš celek, který prohrál pouze sedmkrát (ve 44 zápasech). Slovan neprohrál ani při posledních dvou zápasech v této sezoně. V 18. kole vybojoval na hřišti Budějovic výhru 2:0, když se trefili Červ a v závěru z penalty Rondić. Ve čtvrtém ligovém kole se oba celky rozešly nerozhodně 1:1. Na gól van Burena odpověděl v devadesáté minutě Lukáš Havel.

Vyrazte podpořit naše fotbalisty přímo na Střelecký ostrov v Českých Budějovicích, nebo jim držte palce alespoň na dálku! Hrát se bude v neděli od 15 hodin a my Vám jako obvykle nabídneme ze zápasu aktualizovanou reportáž.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan úvodní semifinálový duel s Budějovicemi zvládne? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva Vavruška Hanke
Mediální partneři
Hattrick Beat radio