FC Slovan Liberec | Slovan se na závěr skupiny Evropské ligy utká s Crvenou zvezdou
Menu Další Zavřít Zavřít
09.12.2020

Slovan se na závěr skupiny Evropské ligy utká s Crvenou zvezdou

Redakce
Liberec – Poslední zápas Slovanu v aktuální sezoně Evropské ligy. Ani výhra našeho mužstva v Gentu (2:1) nestačila na uchování alespoň teoretické postupové šance před závěrečnou bitvou s Crvenou zvezdou, první vzájemné utkání přitom zvládl jednoznačně lépe srbský celek. Odveta začne ve čtvrtek od 21 hodin a sledovat ji můžete na kanále Nova Sport 1.

CZ Bělehrad – Druhé místo i bod s gigantem

Srbský celek s jistotou skončí kvůli horší vzájemné bilanci s Hoffenheimem na druhé postupové příčce skupiny L, s bundesligovým soupeřem nejdřív padl 0:2 a pak remizoval 0:0. Gent zároveň Crvena zvezda dvakrát porazila 2:1 a 2:0, naše oslabené mužstvo pak na domácí půdě přestřílela vysoko 5:1. Celkem tedy posbírala 10 bodů a skóre 9:4.

Bělehradu se daří také v domácí soutěži, kde vládne s náskokem devíti bodů tabulce. Ze 17 utkání vyhrál hned 15 a na kontě nemá jedinou porážku, v průměru navíc střílí 2,82 branek na zápas.

Do prvního vzájemném duelu se Slovanem nemohl nastoupit bývalý záložník pražské Sparty Guélor Kanga, který měl pozitivní test na koronavirus. Zkušený 30letý středopolař ale už pravidelně za Zvezdu nastupuje, minulý čtvrtek figuroval proti Hoffenheimu v základní sestavě, během víkendového ligového duelu zase dostřídával z lavičky.

Nejlepším střelcem CZ je v srbské soutěži Aleksandar Katai (7 branek), ten však podle zpráv z klubu laboruje se zraněním stehna, do posledních třech duelů zároveň nezasáhl ani Mirko Ivanič (6 gólů), stejný počet tref má i italský sniper Diego Falcinelli.

Posted by FC Slovan Liberec on Tuesday, 8 December 2020

FC Slovan Liberec – Remíza se Slováckem a boj o koeficient

Naše mužstvo dohrávalo v pondělí 10. kolo FORTUNA:LIGY se Slováckem v obměněné sestavě. Dlouho v souboji sice vedlo po brance Michaela Rabušice z penalty vybojované Janem Matouškem, nakonec však duel ke třem bodům nedotáhlo. Po vyloučení Tarase Kačaraby a následném vyrovnaní celku z Uherského Hradiště po rohovém kopu skončil duel remízou 1:1.

Minulý týden se Slovanu zadařilo na belgické půdě. S Gentem byl stoprocentní i v odvetě, když zvítězil po brankách Mary a Kačaraby 2:1. Domácí na nevydařené výsledky ve skupině L společně s těmi v domácí soutěži zareagovali odvoláním hlavního trenéra Wima De Deckera. Parta kouče Pavla Hoftycha má po druhém skupinovém vítězství celkem šest bodů.

Naše mužstvo se ve skupině představí potřetí na stadionu U Nisy, kde prozatím jednou zvítězilo a jednou prohrálo (s Hoffenheimem 0:2). I když už naše mužstvo nemůže postoupit do jarní vyřazovací fáze, stále může pomoct klubovému rozpočtu a českému koeficientu, kterému hrozí po sezoně propad z 15. příčky. Odveta s Crvenou zvezdou začne – opět bez diváků – ve čtvrtečních 21 hodin a sledovat ji můžete na stanici Nova Sport 1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B