FC Slovan Liberec | VIDEO: Srbové nic nepodcení, uvědomuje si trenér Pavel Hoftych
Menu Další Zavřít Zavřít
09.12.2020

VIDEO: Srbové nic nepodcení, uvědomuje si trenér Pavel Hoftych

Redakce
Liberec – Základní skupina L Evropské ligy míří do finiše. Ve čtvrtek Slovan vyběhne ke svému poslednímu vystoupení na mezinárodní scéně během aktuálního ročníku. O postupujících je sice rozhodnuto, to však podle Pavla Hoftycha na náboji utkání neubere: „Strašně nás mrzí, že duel neuvidí diváci. Budeme se chtít rozloučit kvalitním výkonem."

V prvním vzájemném duelu s Crvenou zvezdou neměl Slovan k dispozici kompletní kádr, srbskému soupeři podlehl vysoko 1:5, přičemž jediný gól našeho mužstva vstřelil Jan Matoušek. Jakou budou mít podle trenéra Pavla Hoftycha v posledním duelu skupiny motivaci oba týmy, když je o postupujících rozhodnuto? „Srbové určitě nic nepodcení. Jejich rozpoložení se každopádně dozvíme až v zápase, my se určitě chceme rozloučit s Evropskou ligou kvalitním výkonem."

„Strašně nás mrzí, že utkání U Nisy nebudou moct vidět diváci. Pořád trochu nechápu, proč nemůže být na stadionu alespoň třicet procent kapacity. Bohužel," pokračoval trenér našeho mužstva. Celou jízdu prestižní soutěží si společně s realizačním týmem a hráči užil.

Slovan nastoupil i s předkoly k celkem osmi zápasům, pět z nich vyhrál. „Jde o hrozně cenné zkušenosti, které se dají v budoucnu využít. Museli jsme zvládat emoční bitvy do posledních minut, nebo zvládnout zápas s FCSB, jež složilo na poslední chvíli velmi kvalitní improvizovaný tým," ohlížel se Hoftych. „Prali jsme se statečně, pro všechny šlo o krásný zážitek.

Náročný program našemu týmu pokračuje i po skončení skupinové fáze, už v neděli se utká se Slavií, pak ho čeká vložený středeční domácí zápas s Opavou. „Co tři dny zápas... Říkali jsme hráčům, že nás i dál čekají evropské týmy: Slavia a Sparta. Máme tak před sebou vlastně pořád Evropu i dál," pousmál se kouč.

Kompletní tiskovou konferenci si můžete ze záznamu pustit ve videu přiloženém níže:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna NET-SYSTEM
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B