FC Slovan Liberec | Souboj ligových sousedů, Slovan vyrazí v neděli bojovat o body do Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
10.03.2023

Souboj ligových sousedů, Slovan vyrazí v neděli bojovat o body do Mladé Boleslavi

Šimon Knopp
Liberec - Ve 23. kole nejvyšší české soutěže zavítají fotbalisté Liberce do Mladé Boleslavi, kde se představí proti výběru Pavla Hoftycha. Pokud chcete podpořit naše fotbalisty přímo na stadionu klikněte zde a přihlaste se na autobusový zájezd. Hrát se bude v neděli od 15 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi.

FK Mladá Boleslav - Trápení v domácích zápasech i pád do středu tabulky

Mužstvo Boleslavi nemůže být příliš spokojeno s druhou částí sezony. V šesti odehraných zápasech totiž získalo pouze pět bodů, což je stejně jako Slovan. Mrzet ho bude především domácí zápas s Pardubicemi, ve kterém prohrálo těsně 0:1. Jedinou výhru zaznamenali fotbalisté ze Středočeského kraje proti Hradci, a to 1:0. V posledním kole nestačili na Slovácko, kterému podlehli 1:2.

Aktuálně patří Mladé Boleslavi osmé místo s jednobodovým náskokem na liberecký tým. Oproti podzimní části ligy si Boleslav pohoršila, ale v případě dobrých výkonů stále může pomýšlet na boj o top šestku, protože i nadále je situace v tabulce velmi vyrovnaná. Hlavním faktorem, který sráží svěřence trenéra Hoftycha, jsou nepřesvědčivé výkony v domácím prostředí. S pouhými dvěma výhrami a ziskem 11 bodů se v tomto ohledu řadí Boleslav do spodní části tabulky.

Hlavními tahouny týmu jsou s pěti brankami Daniel Mareček a Tomáš Ladra. Nejvíce brankových situací připravil pro své spoluhráče zkušený Marek Matějovský, a to šest. Nejvíce čistých kont si připsal Jan Šeda (4), ovšem v posledním zápase ho nahradil mezi třemi tyčemi Petr Mikulec. Již teď je jasné, že kvůli karetním trestům do zápasu nezasáhnou Mareček a Mašek.

FC Slovan Liberec - Další domácí porážka a 9. místo v tabulce

Fotbalisté Slovanu nedokázali po prohře v MOL Cupu uspět ani v lize. V minulém kole na domácím stadionu podlehli Bohemians 1:3. Svého soupeře sice dokázali dostat pod tlak, ale osudnými se staly rychlé brejky. Z nich těžil jak Václav Drchal, tak i dvougólový Jan Matoušek, který v Liberci dlouho působil. Jediný gól Liberce vstřelil Filip Prebsl, jenž využil odraženého míče po standardní situaci zahrávané Tuptou. Reportáž z utkání si můžete připomenout na odkazu zde.

Slovan ze vzájemné bilance proti Boleslavi vychází lépe, protože zvítězil ve 21 z 38 hraných utkání. Ovšem při posledním setkání se z výhry radoval právě náš soupeř. Na stadionu U Nisy vyhrál rozdílem dvou branek, a to díky skvělému druhému poločasu. V něm Boleslav vstřelila celkem tři branky a otočila nepříznivý výsledek na konečných 1:3. Podaří se Slovanu tentokrát ve venkovním prostředí získat všechny tři body? Naposledy v Mladé Boleslavi prohrál v úvodním kole sezony 2016/17.

Z pohledu statistik je nejlepším aktuálním ligovým střelcem Slovanu Lukáš Červ se třemi brankami. V asistencích se dělí o první příčku stejný hráč s Christianem Frýdkem. Ovšem ani jeden z nich do duelu s Boleslaví nezasáhne z důvodu karetních trestů. Na lavičce navíc nebude moci být přítomen ani hlavní trenér Luboš Kozel, který rovněž bude odpykávat trest za čtyři žluté karty. Chybět stále budou i dlouhodobě zranění hráči (Mikula, Višisnký, Fukala, Gebre Selassie).

„Nečeká nás nic jednoduchého, oba týmy dělí od sebe jeden bod. Oba týmy mají ambice hrát do šestého místa a ne ve spodních patrech tabulky. Mladá Boleslav má hodně široký kádr. Ve hře spoléhají na rychlou přechodovou fázi do útoku, kde jsou nebezpeční Ladra, Kušej, Jawo nebo Ekpai. Spoléhají také na zkušenost hráčů jako je Matějovský, který jejich hru řídí a má velkou kvalitu v předfinální fázi. K němu patří i Suchý, Karafiát, Kubista a Škoda. Pozor si musíme dát i na jejich standardní situace. Všichni si uvědomujeme, jak je tabulka vyrovnaná, a proto musíme udělat všechno, abychom bodovali,“ říká před nedělním utkáním trenér Ivan Kopecký.

Neváhejte a vyrazte podpořit naše fotbalisty přímo na Městský stadion Mladé Boleslavi! Hrát se bude v neděli od 15 hodin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Mladou Boleslav porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC KB Design
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region