FC Slovan Liberec | Statistiky: Plzeň vyhrála na šance, Slovan těžil z presinku
Menu Další Zavřít Zavřít
27.02.2023

Statistiky: Plzeň vyhrála na šance, Slovan těžil z presinku

Redakce
Liberec – Nechybělo mnoho, ale Slovan si nakonec z Plzně body nepřivezl (1:2). Ještě před pohárovým utkáním se Spartou se v rychlosti ohlédneme za víkendovým duelem: Ve kterých parametrech byla Viktoria úspěšnější, co našemu mužstvu možná lehce chybělo a kdo byl nejúspěšnější v jednotlivých individuálních metrikách? Další díl pravidelné rubriky Statistiky je tu.

Viktoriáni pálili z větší blízkosti, Slovan měl víc útoků

Pojďme na to rovnou zostra a s tvrdými daty. Oba celky vystřelily celkem devětkrát, Západočeši zaznamenali o jednu střelu na branku víc v poměru 4:3. Hlavní a zásadní rozdíl nebezpečnosti zakončení spočíval ve vzdálenosti, z níž hráči ohrožovali branku. Zatímco Viktoria pálila z průměrné dálky 10 metrů, Slovan ze vzdálenosti 18,5 metru.

Tato statistika nezanedbatelně souvisí s počtem klíčových přihrávek, v nichž domácí dominovali 10/5 ku 3/1 (údaj za lomítkem znamená počet dokončených klíčových pasů). Tento nepoměr se projevuje také v celkovém počtu šancí, na které aktuálně druhý celek tabulky zvítězil 7:3. Zatímco Plzeňští dosáhli v počtu očekávaných branek na číslo 2,56, modrobílí zůstali pod jedním gólem – 0,84.

Řada dalších parametrů už vyznívá vyrovnaně, spíš se přiklání na stranu našeho mužstva. Slovan měl víc útoků (100 ku 73), zároveň těsně předčil soupeře v soubojích (51 % – 49 %). Těch bylo v zápase mimochodem celkem 182. Hosté zároveň zaznamenali vyšší úspěšnost v presinku, který jim vycházel na 38 %, soupeři pak na 30 %. Zároveň zkompletovali o 102 více pasů a také v úspěšnosti posbírali o něco lepší čísla.

Nejčastěji faulovaný byl Červ, Rondič dostal šest pasů do vápna

V individuálních datech vyčnívá Dominik Plechatý. Ten byl z našeho mužstva nejjistější v soubojích (79 % z nich vyhrál) a zároveň také čtyřikrát z pěti pokusů úspěšně napadal. V neposlední řadě předvedl nejvíce zachycení, a to sedm. Z hlediska driblinků se dařilo zase Doumbiovi, jenž předvedl pět úspěšných průniků z šesti.

Přihrávky nejméně kazil Prebsl (42 úspěšných z 46), nejvíce nabídek od spoluhráčů převzal Pourzitidis. Ve vápně pak obdržel největší množství pasů Rondič (6). Dvě klíčové přihrávky vymyslel Preisler, jednu pak Doumbia. Nejvíc míčů získali Prebsl (9) a Pourzitidis (8). Nejčastěji faulovaným hráčem Slovanu byl Červ, jehož soupeři nedovoleně zastavili čtyřikrát. Třikrát se naopak přestupkem proti pravidlům provinil Plechatý.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

V dalším kole tipovací soutěže se nejvíc zadařilo Luďku Slezákovi, který vybojoval 26 bodů. Na druhém místě se umístil Jakub Blumtritt (24 bodů) a na dělené třetí pozici pak skončili Ondřej Wallesch a Martin H. Cerny (23 bodů).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Immergas
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl