FC Slovan Liberec | Statistiky: Více naběhaných metrů, nižší efektivita
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2021

Statistiky: Více naběhaných metrů, nižší efektivita

Redakce
Liberec – Čtvrtá domácí ligová porážka, třetí červená karta během úvodních šesti kol. Domácí duel se Zlínem příliš radosti domácím fanouškům nepřinesl, výsledek umocňují statistiky, které vám – jako už tradičně – přinášíme souhrnem těch nejzajímavějších.

Prohra na efektivitu i vyhrané souboje v zónách

Slovanu se utkání se Zlínem výsledkově nevydařilo a po šesti kolech v tabulce zůstává poslední. Co ukázaly jednotlivé atributy hry? Zlín si vysloužil vítězství úspěšností svých akcí. Střelou skončilo 13 % útoků Fastavu (11 z 83), naopak naše mužstvo se dostalo ke střele ve 12 případech z celkových 101.

Pozadu Slovan zůstal v soubojích, hosté jich z celkových 160 ovládli hned 87 (54 %). Bilance je ještě o něco zvýrazněna ve střetech v obranných zónách na vlastní polovině. Zatímco Ševci v defenzivě zvládli 67 procent všech miniklání, Slovan se dostal na opačné straně hřiště jen lehce přes 52 procent.

Ke gólu nevedla ani vyšší úspěšnost přihrávek, kterou naše mužstvo zaznamenalo (79%), v klíčových pasech uspělo jen v jednom případu ze tří, Fastav dvakrát ze čtyř. Nejvíc míčů vybojoval Chaluš a to 14, naopak nejvíc jich poztrácel Rondič (16).

Potřetí červeno, Gebre Selassie skvěle přihrával

Už potřetí v sezoně byl jeden z modrobílých hráčů vyloučen. Po Filipu Havelkovi a Theodoru Gebre Selassiem se tentokrát vykartoval Martin Koscelník po faulu na Vachtanga Čanturišviliho v 69. minutě. Právě slovenský zadák byl i tak nejodvážnějším hráčem v driblincích, pustil se do sedmi z nich a tři byly definovány jako úspěšné.

Theodor Gebre Selassie zkazil za celé utkání jen tři přihrávky z 35 (91% úspěšnost), nejvíc pasů převzal Havelka, který zároveň s Frýdkem jako jediný domácí hráč vytvořil šanci. Letní posila ze Sparty zároveň zaznamenala největší počet akcí ve vápně soupeře, bylo jich dvanáct.

Nejaktivnějším hráčem z hlediska střelby se stal Michal Faško se třemi pokusy, Chaluš z pěti napadání zaznamenal čtyři úspěšné pokusy a celkových jedenáct zachycení míče. Slovan také v součtu přeběhal Zlín i přes početní nevýhodu o dva tisíce metrů (114 617 – 112 562 naběhaných metrů). Nejaktivnějším běžcem byli Imad Rondič a Filip Havelka, oba se dostali k dvanácti tisícům. Sprint překvapivě ovládl Ondřej Lehoczki, přestože střídal až v 72. minutě (208 metrů na nejvyšší rychlostní úrovni).

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

První místo v šestém kole brali Libor Rechtorik a Josef Beran, který dosáhli na 21 bodů. Za nimi jsou Miroslav Chlum, Jakub Děkan a Jan Šlégl junior (19). Třetí pozici uzmuli s 18 body Luděk Slezák a Vlastimil Čadílek.

Startovní pole se po šestém kole rozdělilo. Tipovačku vede Martin Čáp, který nasbíral 116 bodů, druhý je Tomáš Číž, jenž má o dva body méně, a třetí průběžnou příčku okupuje Libor Rechtorik (113).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj AAA Auto
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec