FC Slovan Liberec | Statistiky: xG hovoří jasně pro Slovan, Višinský zářil v přihrávkách
Menu Další Zavřít Zavřít
28.11.2022

Statistiky: xG hovoří jasně pro Slovan, Višinský zářil v přihrávkách

Redakce
Liberec – Poslední soutěžní utkání roku 2022 i boj o nejlepší osmičku poháru. Slovan zvládl bitvu s Olomoucí, na domácí půdě vyhrál 4:1. Čísla vítězství jen podtrhují, naše mužstvo bylo lepší ve většině herních parametrů. Další díl rubriky Statistiky je tu.

Vysoká efektivita zakončení a osm šancí

Slovan do utkání vlétl ve vysokém tempu a z hlediska aktivity nepolevil vyjma pasáže zkraje druhé druhé půle po celou dobu. Ofenzivní statistiky koneckonců hovoří jasně, naše mužstvo vystřelilo celkem osmnáctkrát a z toho sedmkrát na bránu, Sigma měla bilanci 9/2.

S čísly úzce souvisí také počet šancí, parta Luboše Kozla si jich vytvořila přesně o polovinu víc 8:4. Oba gólmani tasili jeden zákrok, Slovan dominoval v zakončování útoků. Střelou skončilo hned dvacet procent z nich (17 z 84), což je v této metrice nadstandardní počin. Hosté se dostali na deset procent a devět zakončení z 84 tažení na bránu.

Trochu paradoxně působí bilance klíčových pasů, zatímco hosté z šesti vydolovali jednu branku, domácí ze čtyř hned tři góly. Efektivita se promítá také v souhrnné ofenzivní statistice počtu očekávaných branek xG, Slovan se měl prosadit třikrát (2,88), naopak u Sigmy odpovídá jedna trefa (0,74).

Přihrávky: Višinský exceloval, sedm pasů do vápna pro van Burena

O něco více během duelu faulovali hostující hráči v poměru 9:7, ani jeden z celků se neocitl v ofsajdu. Slovan zahrával sedm rohů, Sigma čtyři. Naopak svěřenci Václava Jílka byli úspěšnější v držení míče, který měli na kopačkách 55 % času a průměrně patnáct sekund. Oba celky zakončily utkání se stejnou úspěšností přihrávek – 77 %.

V soubojích se nejvíce dařilo z libereckých hráčů Dominiku Plechatému, jenž zvládl 17 z 25 miniklání na pažitu. Z hlediska přihrávek zcela dominoval Denis Višinský, jenž zkazil jediný pas z 24. Nejvíce nabídek spoluhráčů převzal zase Matěj Valenta, a to 45.

Van Buren dostal celkem sedm přihrávek do vápna, tři ze čtyř napadání zvládl úspěšně zkompletovat Plechatý a čtyři úspěšné driblinky dokončili Višinský a van Buren. Nizozemský útočník hned pětkrát vystřelil, třikrát se gólově prosadil.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Náš region eFotbal