FC Slovan Liberec | V generálce na ligu narazíme na severomakedonskou Škendiji Tetovo
Menu Další Zavřít Zavřít
26.01.2022

V generálce na ligu narazíme na severomakedonskou Škendiji Tetovo

Ondřej Marko
Side / Liberec - Soustředění v Turecku se chýlí ke konci, čeká nás už pouze jeden poslední soupeř. Bude jím severomakedonská FK Škendija 79 Tetovo. S třetím týmem makedonské ligy jsme se utkali již v přípravě v únoru 2020. Tehdy jsme mu podlehli 0:1, zvládneme letošní odvetu a zároveň generálku na ligu lépe? Utkání se nakonec bude hrát ve čtvrtek od 16:30 českého času.

FK Škendija 79 Tetovo

Soustředění v Turecku dospělo do konce. Nyní je čas už pouze na posledního soupeře, kterým bude tento klub ze Severní Makedonie. Škendija byla založena v roce 1979 albánským obyvatelstvem města Tetoto, což je páté největší město v zemi. Pro své albánsko-nacionální zázemí je dodnes rivalem většiny klubů v zemi. Ovšem největšími soupeři jsou celky FK Vardar (tým z hlavního města - Skopje) a FK Teteks (tým také z Tetova). Domácí zápasy se hrají v Ecolog Aréně, která má kapacitu 15 000 diváků.

Makedonci jsou aktuálně na třetím místě v první lize. Po 18 kolech mají 34 bodů, přičemž na první místo ztrácejí osm bodů, na druhé pouze jeden. Škendija by jistě chtěla navázat na loňský ročník, ve kterém ovládla ligu s 16bodovým náskokem. Z předchozích čtyř ligových ročníků vyhrál náš soupeř dokonce tři, přerušil tím tak řadu tří vítězství konkurenčního Vardaru.

Balkánský klub zatím ve své zimní přípravě neprohrál. Na úvod remizoval 2:2 s maďarským týmem Siofok. Následně jasně přestřílel polský Piast, když vyhrál se skórem 4:1. V předposledním přípravném duelu si poradil s polskou Wartou Poznań, se kterou jsme rovněž hráli. Porazil ji 3:1.

Nebude to naše první konfrontace s tímto soupeřem. Poprvé jsme se totiž setkali již téměř dva roky zpátky, a to v únoru 2020. Jednalo se také o poslední přípravný zápas na soustředění v tureckém Side. V duelu si oba celky nevytvořily mnoho šancí, a pokud zrovna nějakou ano, tak nebyly příliš nebezpečné. O výsledku tak nakonec rozhodl jeden jediný gól z 55. minuty, jehož autorem byl makedonský útočník Besart Ibraimi. Více si můžete připomenout v předloňské reportáži.

Doufejme tedy, že tuto odvetu, ale především generálku na jarní část ligy, zvládne Slovan lépe. Výkop duelu byl nakonec posunut na 16:30 českého času a jako obvykle vám z něho zde na webu přineseme aktualizovanou reportáž.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region