FC Slovan Liberec | V sobotu hrajeme doma s Bohemians, navážeme na předchozí výhry?
Menu Další Zavřít Zavřít
05.11.2021

V sobotu hrajeme doma s Bohemians, navážeme na předchozí výhry?

Ondřej Marko
Liberec – V rámci 14. kola české nejvyšší soutěže se utkáme doma s Bohemians Praha 1905. Náš tým má aktuálně vzrůstající formu, z posledních pěti zápasů jsme vyhráli tři. Slovan také bude mít možnost poprvé od března vyhrát tři utkání v řadě. Podaří se nám zároveň odčinit náš poslední vzájemný zápas, který jsme prohráli 0:3? Utkání začíná v sobotu od 15:00.

Bohemians Praha 1905

Pražský celek momentálně trápí nedobrá forma. V posledních pěti ligových kolech totiž získal pouhé tři body. Všechny tři byly za výhru nad Olomoucí (2:0). Jinak prohrál se Slavií (1:5), Ostravou (1:4), Mladou Boleslaví (1:4) a se Slováckem (0:1).

Kvůli koronaviru v karvinském týmu musel být odložen poslední zápas Bohemians. V celkové tabulce jsou tedy na aktuální 12. pozici s 12 body, nicméně mají zápas k dobru. Shodný počet bodů má i Jablonec, na dohled je i Zlín (13), náš tým (14) a České Budějovice (15). Pražané doposud vstřelili 17 branek, 26 jich inkasovali.

Nejvíce branek zatím nasázel 31letý útočník Chramosta, který se trefil pětkrát. Těsně zatím je David Puškáč, který se trefil čtyřikrát, ovšem vinou zranění v pouhých sedmi zápasech. Tabulce nahrávačů vévodí teprve 23letý Roman Květ, ten už přihrál na gól čtyřikrát.

FC Slovan Liberec

Slovan v posledním utkání potvrdil vzrůstající formu. Minulý víkend jsme vycestovali do Teplic, kde se už ve druhé minutě trefil Jan Matoušek. Náš soupeř ovšem zvládl do konce první půle vyrovnat. O zisku tří bodů rozhodl ve třetí minutě nastavení Imad Rondić, který zužitkoval naší početní převahu (Teplice dostaly v závěru červenou kartu).

V posledních pěti kolech jsme tak zvítězili hned třikrát. Po výhře v Podještědském derby (1:0), jsme sice prohráli s Ostravou (0:2) a Slavií (1:3), poté jsme ale zase porazili Olomouc (2:0) a již zmiňované Teplice. Po třináctém kole se tak už nenacházíme ve skupině o udržení, jsme totiž na desáté příčce. Se 14 body tak momentálně ztrácíme pouhých pět bodů na první šestku, kterou uzavírá Hradec Králové s 19 body. Po tomto kole tak můžeme být nejlépe 7.-8., nejhůře pak 13.

Slovanu se také naskytne příležitost napravit náš poslední vzájemný zápas s Pražany. Naposledy jsme se utkali v rámci 31. kola loňského ročníku FORTUNA:LIGY a duel rozhodně nedopadl dle našich představ. Po relativně klidné první půli se totiž Bohemians trefili dvakrát během sedmi minut. Slovan nedokázal odpovědět, náš soupeř naopak potvrdil vítězství třetím gólem.

Béčku skončila podzimní fáze, ženy vyzvou Spartu

Podzimní část České fotbalové ligy již skončila, liga se tak rozjede až na jaře. Zatímco ženy se v sobotu od půl jedenácté utkají doma se Spartou.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima Profipoint
Mediální partneři
eFotbal Hattrick