FC Slovan Liberec | Tupta znovu rozhodl koncovku: Nevím, jestli mám patent. Trenér mě poslal pro gól
Menu Další Zavřít Zavřít
07.11.2021

Tupta znovu rozhodl koncovku: Nevím, jestli mám patent. Trenér mě poslal pro gól

Redakce
Liberec – Důležitá výhra, důležité tři body. Slovan zvládl nervózní koncovku s Bohemians 2:1, tabulkového soka přehrál díky trefě střídajícího Ľubomíra Tupty. Slovenský ofenzivní univerzál rozhodl v posledních minutách už zápas s Mladou Boleslaví (2:1) a také utkání B-týmu s Chlumcem nad Cidlinou (3:2).

Opět vítězný gól a opět v závěru. Máš trochu patent na góly v posledních minutách, ne?
Nevím, jestli patent (směje se). Jsem rád, že mi to tam padlo v dalším zápase během posledních minut. Ještě radši jsem ale za to, že jsme tenhle těžký a velmi důležitý duel nakonec zvládli.

Co ti trenér říkal před střídáním. Hádám, že máš dát gól...
Jo, to mi říkal. Chybělo deset minut, poslal mě na hřiště, abych se trefil. Podařilo se mi to a jsem vážně rád, že jsem pomohl mužstvu ke třem bodům.

Velká bitva, pak trochu nervózní konec. Jak jsi viděl celý zápas?
Bohemians hráli první poločas výborně. Měli jsme trochu problémy, po přestávce jsme ale na soupeře dokázali zatlačit. Myslím, že jsme byli lepší a nakonec jsme koncovku dotáhli zaslouženě do vítězného konce.

Jak pro tebe byly vlastně náročné uplynulé týdny? Místo zápasu v Teplicích jsi naskočil za béčko, kde jsi shodou okolností také rozhodl v závěru...
Nikdy to pro hráče není úplně lehké. Ale nedal jsem hlavu dolů, máme v týmu velkou konkurenci, šel jsem za béčko s tím, že co nejvíc pomůžu. Povedlo se mi dát gól tam a i teď proti Bohemians, což mě oboje těší.

Proti Chlumci v ČFL to bylo při otočce z 0:2 na 3:2 v nastavení zápasu poté, co jste hráli od prvního poločasu v deseti. Teď zase poslední minuta základní hrací doby. Jde říct, co těší víc?
Jak už jsem říkal, šel jsem do béčka vážně s tím, že chci hráčům pomoct. Jsou tam mladší kluci a byl to pro ně velmi důležitý zápas. Mám radost z toho, že jsem jim pomohl a ukončili první část sezony vítězně. Možná ještě o něco radši jsem, že mi to tam padlo i teď a jsou z toho tři body.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled KB Design
Mediální partneři
rtm plus eFotbal