FC Slovan Liberec | Vliegen po vítězném derby: V kabině bylo cítit, o jak důležitý zápas se jedná
Menu Další Zavřít Zavřít
23.10.2022

Vliegen po vítězném derby: V kabině bylo cítit, o jak důležitý zápas se jedná

Tomáš Honzejk
Liberec - Poprvé se postavil mezi tři tyče v nejdůležitějším zápase pro místní region. Olivier Vliegen se skvělým výkonem podílel na vítězství Slovanu 2:0 v 59. Podještědském derby nad rivalem z Jablonce a připsal si tak třetí čisté konto v letošní sezoně. "Je to důležité. Chtěl bych hlavně pochválit obranu, protože jsme hráli dobře jako tým a výborně bránili," uvědomuje si belgický brankář, který byl navíc zvolen hráčem utkání.

Jaké jsou pocity po tvém prvním vítězném derby?

Na zápas jsem se hrozně těšil a za vítězství jsem rád. V kabině bylo cítit, o jak důležitý zápas se jedná. Hráli jsme dobře a až na pár situací, jako byl například gól z ofsajdu nebo penalta, která byla nakonec odvolána také pro ofsajd, Jablonec mnoho velkých šancí neměl.

Připravoval ses na zápas nějak speciálně?

Na tréninku bylo cítit, že jsou všichni více koncentrovaní. Jinak ale byla příprava stejná jako na kterékoliv jiné utkání.

Proti našemu týmu byla přibližně v 60. minutě nařízena penalta, která byla po přezkumu u videa zrušena pro ofsajd. Co se ti v tu chvíli honilo hlavou?

Já vůbec neviděl, co se stalo. Až po chvíli jsem zjistil, že rozhodčí pískl hraní rukou Karola Mészárose. Poté vše řešil s kolegy u videa a já se ho ptal, co se děje. On mi jen řekl, ať stojím na lajně. Ptal jsem se tedy znovu, jestli je penalta nebo ne a najednou byla odvolána, za což jsem byl samozřejmě rád. Na penaltu jsem si ale věřil, že ji chytím.

V utkání jsi předvedl několik velmi dobrých zákroků. Který byl pro tebe nejtěžší?

Asi moment z prvního poločasu, kdy do vápna letěl centr ze strany a soupeř ho tečoval. Balon se po zemi pomalu kutálel, ale já už také ležel na zemi. Naštěstí jsem ještě stačil zareagovat a míč odkopnout.

A tvrdá tečovaná střela Housky z druhého poločasu?

To byla také těžká situace, ale mohl jsem ještě reagovat. Nebylo to daleko a hlavně se to seběhlo rychle, nebyl čas přemýšlet, pouze reflexivně zasáhnout. U té předchozí situace jsem musel přemýšlet, abych správně zareagoval.

Vychytal jsi třetí čisté konto v sezoně, navíc v derby. Jak moc cenné to pro tebe je?

Je to důležité. Chtěl bych hlavně pochválit obranu, protože jsme hráli dobře jako tým a výborně bránili.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Kraintek
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal