FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Pardubice 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
25.01.2020

A-tým Slovanu s Pardubicemi remizoval 1:1

Redakce
Třetí přípravný zápas, opět v Turnově a znovu proti druholigovému soupeři, který ve středu porazil naše B-mužstvo 1:0. V druhém poločase jsme se díky brance Rondiće ujali vedení 1:0, ale hosté v poslední minutě zvládli vyrovnat.
Turnov, sobota 25.1.2020, 11:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(0:0)
FK PardubiceFK Pardubice
FC Slovan Liberec: Knobloch - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Malinský (65. Fukala), Hromada (59. Beran), Michal, Potočný - Baluta - Musa (70. Rondić)
Náhradníci: Hasalík, Chaluš, Fukala, Černický, Beran, Rondić
FK Pardubice:
Branky: 83. Rondić - 90. Šplíchal

Reportáž

První rohový kop zahrávaly Pardubice, ovšem liberecká obrana neměla s odvrácením nebezpečí velké potíže. Následovala pasáž, ve které Slovan častěji kontroloval míč, ale chyběla mu větší přesnost a preciznost ve finální fázi. Pardubice se ovšem dále snažily útočit a zahrozily po dalším rohovém kopu v 11. minutě, Knobloch naštěstí nedopustil změnu skóre. Další příležitost pro hráče v bílo-červených dresech následovala po faulu Koscelníka na hranici vápna, Hlavatý mířil na bližší tyč, ale minul. Své šance se dočkal i Slovan, ve 26. minutě hlavičkoval po standardní situaci Koscelník těsně nad břevno.

Útočné snažení Slovanu často ztroskotávalo na koncentrované obraně Pardubic. Ani střela Karafiáta z úctyhodné vzdálenosti brankáře Boháče nezaskočila. Velkou šanci nedokázal proměnit jeden z útočících hráčů Pardubic v 37. minutě. Na hranici malého vápna pálil bez přípravy, z voleje, ale pouze přestřelil. Zbytek první půle branku nenabídl a hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu naskočili liberečtí fotbalisté v nezměněné sestavě. V 52. minutě se dostal ke střele Potočný, ale jeho pokus postrádal razanci a skončil mimo tři tyče. Na druhé straně hřiště hlavičkoval po centru z levé strany Lee, ve slibné pozici zakončoval nepřesně. V 64. minutě po skvělém napadání Berana a Baluty liberecká ofenziva získala míč, možnost dostal v podobě střely z hranice vápna Musa. Avšak Boháč byl připraven a jeho ránu zneškodnil. Po chybě obrany pospíchali do rychlého protiútoku střídající Rondić s Potočným, druhý jmenovaný celou situaci zakončoval střelou, ale i tentokrát byl Boháč bez větší práce.

První branky zápasu jsme se dočkali až v 83. minutě, Hybš našel skvělou nahrávkou za obranu nabíhajícího Berana. Liberecký mladík dokázal balón ještě posunout do prostoru před brankou, kde čekal připravený Imad Rondić, který dorážel už jen do prázdné brány, 1:0. Vše nahrávalo tomu, že vítězem přípravného zápasu bude Slovan, alespoň do 90. minuty. Po centru z levé strany se totiž dokázal prosadit Martin Šplíchal, který srovnal na 1:1. Chvíli potom hlavní sudí zapískal do píšťalky a zápas skončil remízou.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Procentrum
Mediální partneři
Beat radio Hattrick