FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Hradec Králové - FCSL 0:4
Menu Další Zavřít Zavřít
21.05.2023

Slovan v utkání s Hradcem předvedl fantastický výkon a vyhrál 4:0

Adam Žatečka
Mladá Boleslav/Liberec - Slovan do utkání vstoupil výborně a přicházelo spoustu šancí. Skóre prvního poločasu otevřel i uzavřel Victor Olatunji, když se trefil ve 20. a ve druhé nastavené minutě, zaznamenal tak svůj osmý gól v sezóně. Ve 29. minutě zvyšoval Frýdek. Ve druhém poločase si naši hráči drželi stejné tempo. Skvěle se ukázal střídající Lexa. Nakonec upravil skóre svou první ligovou trefou Pourzitidis. Slovan si poradil s Hradcem a má velice dobrou výchozí pozici do odvety.
F1, neděle 21.5.2023, 15:00, Lokotrans Aréna
FC Hradec Králové FC Hradec Králové
0:4
(0:3)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Hradec Králové:

Vízek - Klíma (46. Čihák), Čech, Leibl (83. Koubek) - Gabriel, Kodeš, Rada (C, 46. Trusa), Kučera, Ryneš (26. Novotný) - Kubala, Vašulín

Náhradníci: Bajza, Reichl - Čihák, Novotný, Trusa, Koubek

FC Slovan Liberec:

Bačkovský - Plechatý, Prebsl, Pourzitidis - Ghali (71. Ndefe), Varfolomejev (87. Polyák), Frýdek (81. Lexa), Červ, Mikula (C) - Olatunji (87. Rabušic), Tupta (71. Kozák)

Náhradníci: Vliegen - Ndefe, Preisler, Polyák, Lexa, Doumbia, Kozák, Rondić, Rabušic

Branky: 20. a 45+2 Olatunji, 29. Frýdek, 88. Pourzitidis

Žluté karty: 24. Kubala, 45. Kučera, 75. Leibl

Rozhodčí: S. Volek - M. Podaný, J. Bureš VAR: : J. Všetečka AVAR: J. Kubr


Reportáž

Liberec vstoupil do utkání velice aktivně, svého soupeře skoro vůbec nepouštěl k míči. První návštěva pokutového území přišla po centru Červa, Olatunji ale nedosáhl. O pár vteřin později centroval Plechatý, balón ale našel pouze Vízka. Po průniku Tupty měl možnost přímého kopu z hranice vápna Frýdek, jeho pokus byl tečován a skončil těsně nad bránou. V jedenácté minutě si po autu Plechatého udělal prostor Olatuji. Stříleným centrem před bránu hledal nabíhajícího Tuptu, míč ale opět lapil brankář Vízek. Za chvíli zakončoval zpoza pokutového území Červ. Jeho sraženou střelu ještě doběhl Olatunji, dorážka ale skončila jen na boční síti.

Z následného rohu už se Slovan radoval. Po centru Frýdka se kupodivu k hlavičce dostal Ahmad Ghali a dostal míč za Vízkova záda. Branka byla nakonec po intervenci VAR bohužel odvolána. Naše hráče to mrzet nemuselo. Ivan Varfolomejev se obtočil okolo dvou protihráčů a vyslal do samostatného úniku Victora Olatunjiho a ten vyběhlého brankáře s klidem obstřelil. Po krátké odmlce Slovan opět udeřil. Z poměrně velké dálky pálil nepříjemně Tupta. S jeho střelou si brankář ještě poradil, ale na následnou dorážku Christiana Frýdka už byl krátký.

Po dlouhé době se ozval i Hradec. Po faulu Pourzitidise rozehrával Jakub Rada. Nikdo z jeho spoluhráčů se ale k zakončení nedostal, protože Vašulín, na kterého směřoval míč, byl v ofsjadu. Poslední slovo poločasu měl ale opět Slovan. Nejdříve se o akrobatické zakončení pokoušel Mikula, střela mu ale nevyšla. Míče se zmocnil Tupta, přiťuknul Frýdkovi a ten posunul na Červa. Liberecký záložník zkusil vystřelit, ale jeho střelu srazil zády jeden z obránců. Naštěstí pro nás se před bránou zjevil trestuhodně volný Victor Olatunji a uzavřel poločas na konečných 0:3.

Ve druhé půli se hra trochu vyrovnala, ale na míči byli stále více liberečtí fotbalisté. K vyloženým šancím ani střelám však nedocházelo. V 71. minutě se na malém vápně objevil Vašulín. Kubalův centr však neusměrnil mezi tři tyče a vysoko přestřelil. V 84. minutě se opět připomněli hráči Slovanu. Střídající Lexa vybojoval míč na půli hřiště a vyslal skvělou nahrávkou Matyáše Kozáka, proti jeho střele se ale skvěle vyznamenal Vízek. Skóre se přece jenom nakonec měnilo. Po rohu se k míči dostal Marios Pourzitidis a svou prvoligovou brankou zvýšil na 4:0. V poslední akci zápasu se opět objevil Lexa, když pronikal do vápna, na poslední chvíli mu ale míč utekl. A tak Slovan zvládl první zápas na výbornou a do Liberce odjíždí s čtyřgólovým náskokem.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Stanislav Hejkal (FC Hradec Králové): Utkání se hodnotí špatně. Říkali jsme si, že to musíme odehrát důstojně aby jsme měli šanci do odvety. Od první vteřiny jsme tahali za kratší konec provazu. Liberec byl rychlejší, pohybově a koordinačně lepší, všichni hráči byli silnější na míči. My byli ve všem horší. Musíme se z toho poučit do příští sezony.

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): Utkání se mi hodnotí dobře. Ten jednoznačný výsledek je dle mého zasloužený. Velký význam na to měl náš vstup do utkání. Navázali jsme brankou, která nakonec nebyla uznána. Byli jsme silnější na míči a v lepším pohybu. Hráli jsme technicky, kombinačně po zemi. V druhé půli ta převaha nebyla taková vzhledem k tomu vedení. Jsem rád, že jsme přidali čtvrtou branku a že jsme udrželi nulu. Dnes jsem s výsledkem a hlavně s výkonem spokojen.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Crytur
Mediální partneři
Rengl Liberecká drbna