FC Slovan Liberec | Jan Mikula po prohře v Českých Budějovicích: Snažíme se ze sebe dostat to nejlepší, zatím to nelepí
Menu Další Zavřít Zavřít
22.08.2021

Jan Mikula po prohře v Českých Budějovicích: Snažíme se ze sebe dostat to nejlepší, zatím to nelepí

Tomáš Honzejk
Liberec - Ani v Českých Budějovicích to bohužel nevyšlo. Slovan je tak po pěti kolech s jediným vstřeleným gólem a jediným bodem za remízu na posledním místě ligové tabulky. Jan Mikula hodnotil utkání na jihu Čech. "Šance jsme měli. Byli jsme i lepší, ale nedáváme góly. Musíme to zlomit," ví moc dobře liberecký kapitán.

Jak bys zhodnotil utkání a celkově vstup do letošní sezóny?

Řekl bych, že prvních 20 minut jsme byli lepší. Měli jsme dvě hlavičky, které jsme neproměnili. Domácí následně skórovali po centru a do konce první půle byli lepší oni. Ve druhém poločase jsme se tlačili za vyrovnáním. Nějaké šance jsme opět měli, ale opět neproměnili. Začátek sezóny není vůbec dobrý. Z pěti zápasů máme jediný bod. V prvních dvou utkáních tam herně nebylo skoro nic. V dalších třech zápasech se dá říct, že to bylo lepší, ale za tři zápasy jeden bod je prostě málo.

Navíc máte na kontě pouze jednu vstřelenou branku. Projevuje se na týmu nervozita z tohoto vývoje sezóny?

Můžu mluvit za sebe. Chci vyhrát každý zápas a v tu chvíli nemyslím na to, kolik máme bodů. Snažíme se dát do každého momentu to nejlepší, ale zatím to bohužel nelepí.

Jak jsi viděl situaci v první půli, kdy byl nejprve nařízen pokutový kop, který byl po konzultaci s VARem odvolán?

Byl jsem přesvědčený, že to penalta nemůže být, protože tam kontakt nebyl. Pan rozhodčí byl v zákrytu za mnou a mohlo mu přijít, že ke kontaktu došlo, protože jsem naznačil pohyb, ale nohu pak stáhl. Za mě penalta určitě nebyla. Ještě že tu máme od těchto situací VAR.

Nějaké šance jste si v utkání vytvořili. Co chybí, aby byly proměněny?

Nedokážu říct. Někdy se daří, jindy ne. Ze šesti nebo sedmi šanci ale musí padnout alespoň jeden gól. V obraně i v útoku všichni makáme. V jednou zápase jsme si vytvořili šance tak na dvě utkání. Všichni chtějí, makají, dřou. Zatím to tam ale prostě nepadá. Snad se to brzy zvedne.

Nebojíte se po této sérii o trenéra?

Nejsme naivní, už to hrajeme nějaký ten pátek. Na hřišti je ale vidět, že jdeme za trenérem a makáme nadoraz. Dovolím si říct, že i v tomto utkání jsme kromě 15 minut byli lepší jak domácí. Tlačili jsme, chtěli vyhrát, ale něco bohužel chybí.

Co je potřeba změnit do dalších utkání, aby se zlomila černá série?

Já si myslím, že to byl vlastně dobrý zápas, až na to, že nedáváme góly. Domácí dali gól, ale my měli větší šance. Změnit musíme to, že musíme začít dávat góly. Snažíme se, ale nepadá nám to tam.

Jaká je nálada v kabině? Neleží na vás už přeci jen trochu deka?

Každá prohra bolí. Snažíme se makat. Nic víc dělat nejde. Neřekl bych, že na nás leží deka. V zápase jsme byli lepší, ale nedali jsme šance.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Crytur
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact