FC Slovan Liberec | Kapitán Mikula: Bod z Ostravy si také každý neodveze, jsme rádi za vyrovnání
Menu Další Zavřít Zavřít
05.03.2022

Kapitán Mikula: Bod z Ostravy si také každý neodveze, jsme rádi za vyrovnání

Ondřej Marko
Ostrava/Liberec - Náš tým se v rámci 24. kola FORTUNA:LIGY vydal do Ostravy, aby se zde utkal o důležité body. Na začátku byla znát převaha domácího celku, která nakonec vyústila v branku již v 19. minutě. Od té doby se však náš výkon postupně zlepšoval. Završil to kapitán Mikula, který v 79. minutě srovnal na konečných 1:1.

Jak bys svůj gól popsal?
Míč šel z mého pohledu doprava, tam to měl Frýdek na pravačku, kde to také zasekl. To mi právě dalo šanci tam doběhnout. Pak tam poslal krásný balon po malém vápně a Rambo a ostatní tam už byli v náběhu. Bylo nás tam dost, ale došlo to až ke mně. Pak už jsem to tam jenom dorazil a naštěstí to proklouzlo do brány.

Jsme na tebe zvyklí spíše na levém kraji obrany, dneska jsi hrál o něco výše. Bylo to něco, na co ses připravoval celý týden?
Už na soustředění jsme věděli, že takto budeme hrát na Boleslav a na Ostravu. Uhráli jsme z toho dva body z venku, což není špatné, protože musíme brát každý bod.

Přeci jenom se ale protahuje čekání na vítězství, je to už šestý zápas. Je to v tomto ohledu znát na náladě týmu?
Na náladě se dle mě podepsal fakt, že jsem teď dvě utkání po sobě vedli a nakonec vedení ztratili. Teď jsme v Ostravě alespoň dotáhli ztrátu my, takže odsud pojedeme s určitě lepší náladou než z předchozích dvou zápasů.

Neříkáte si, že jste za druhý poločas mohli získat ještě více? Většinu času jsme totiž měli převahu nad Baníkem.
Určitě, když se to vezme v kompletu, tak Baník nás v úvodních patnácti minutách zatlačil, ale od toho gólu se hra začala vyrovnávat. Řekl bych, že na konci první půlky jsme už byli lepší. Poté na to navázal druhý poločas, kdy jsme asi měli více ze hry a větší počet šancí. Bod z Ostravy si také každý neodveze, takže jsme rádi, že jsme alespoň vyrovnali.

Jak jste si jako hráči užili atmosféru? Po nějakém čase opět s lidmi, jaké to bylo?
Do Ostravy se určitě nejezdí lehce. Mají tady totiž fantastické fanoušky, dneska jsme se na ně těšili. Fotbal bez diváků a s diváky je zkrátka velmi rozdílný. Ale chtěl bych dodat, že i my jsme tu samozřejmě měli fanoušky. Snažili se a slyšeli jsme je.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. La Piazza
Mediální partneři
Rengl Náš region