FC Slovan Liberec | Koscelník: Jsem rád, že gól pomohl ke třem bodům
Menu Další Zavřít Zavřít
17.04.2022

Koscelník: Jsem rád, že gól pomohl ke třem bodům

Šimon Knopp
Liberec - Slovan v zápase s Karvinou prohrával 0:1. Ovšem díky brankám Rabušice a Koscelníka se liberečtí fanoušci radovali z vítězství 2:1. „Mohli jsme si konec zápasu usnadnit, ale nejdůležitější je, že tři body zůstaly doma,“ byl spokojený Martin Koscelník po utkání.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?

Dojmy jsou super, protože jsme získali důležité tři body do tabulky a konečného postavení, což jsme potřebovali pro souboj o první a druhou skupinu. S tímto jsme tedy spokojení. Škoda neproměněných šancí... Mohli jsme si konec zápasu usnadnit, ale nejdůležitější je, že tři body zůstaly doma.

Trefil ses po dlouhé době, jaký je to pocit? A čím to, žes na branku čekal tak dlouho?

Nevím, už jsem měl nějaké šance, ale nepodařilo se. Tentokrát to tam spadlo a zase v jednu z nejvhodnějších chvil, když jsme to potřebovali. Jsem rád, že se to povedlo. Trenér si ze mě dělal před zápasem srandu, že už jsem dlouho nedal gól. Tak jsem mu konečně ukázal, že dokážu vstřelit i branku.

Co dnes chybělo k tomu, abyste si ten zápas usnadnili? Měli jste několik šancí, ale nakonec jste se museli strachovat o výsledek do konce utkání...

Ano, už jsem to říkal. Vedeme 2:1, máme tam dvě nebo i tři tutovky sami před bránou a neproměníme to. Poté se strachujeme o výsledek... Soupeř začal míče nakopávat a smrdělo to brankou. Naštěstí jsme to vzadu dokázali uskákat a ubojovat. Ale mohli jsme si to jedním gólem rozhodně zjednodušit.

Jak vnímáš závěr ligy? Je to tam hodně vyrovnané...

Povím vám pravdu, skupiny příliš nevnímám. V poslední době jsme nedostali gól a soustředili jsme se, abychom každý duel odehráli co nejlépe, co umíme. Věděli jsme, že pokud doma vyhrajeme, je vše v našich rukách. Myslím si, že dnes na nás byla vidět touha po vítězství. Za třemi body jsme si šli od začátku utkání a nakonec jsme vyhráli.

Dá se říci něco k poslednímu zápasu? Jedete na Slovácko, asi hodně nepříjemný soupeř...

Určitě, je to nepříjemný soupeř, o tom se přesvědčili ostatní celky i my. V české lize je každý zápas nevyzpytatelný. My se dobře připravíme a uvidíme, jak to dopadne.

Dal jsi jednu branku, ale měl jsi i další velkou šanci. Mohl bys ji popsat, nebylo to trochu o zdraví?

Dorážka na zadní tyči... Škoda, skočilo mi to na chránič, mohlo to být trochu níž, ale asi to tak mělo být. Škoda i té střely v prvním poločase, kterou mi brankář vychytal. Ale jak říkám, jsem rád za každý gól. Jsem rád, že pomohl ke třem bodům, a že jsme v tabulce tam, kde jsme.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Avej Vending
Mediální partneři
Náš region Rengl